Hajdú-Bihar
2023-05-09

Volt dolguk az egységeknek

Pénteken és szombaton és vasárnap is sűrű volt a napjuk a tűzoltóknak.

Elkorhadt és meghasadt egy nagyméretű fa ága pénteken délelőtt Debrecenben, a Bartók Béla úton, egy óvoda udvarán. A debreceni hivatásos tűzoltók dugólétrán át, motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Romos épület és annak udvarán tárolt szemét égett péntek kora délután Balkányban, a Petőfi utcában. A Szakolyi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, ahol két vízsugárral eloltották a tüzet.

Egy négyzetméteren égett a szemét pénteken este Berettyóújfaluban, a Béke utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Lesodródott az útról, majd az árokba hajtva a tetejére borult egy személygépkocsi péntek este a 4-es számú főúton Debrecen közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járművet. Az autó utasait a mentőszolgálat kórházba szállította.

Lovas szekér és személygépkocsi ütközött péntek este Biharnagybajom és Nagyrábé között. A püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a gépkocsit.

Berendezési tárgyak kaptak lángra egy étterem konyhájában szombaton délelőtt Debrecenben, a Széchenyi utcában. A tűz a helyiség feletti tetőszerkezet gerendájára is átterjedt. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a a lángokat.

Egy személyautó motortere füstölt tegnap a déli órákban Debrecenben, a Füredi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták, letolták az útról, majd áramtalanították a járművet.

Száz négyzetméteren égett az aljnövényzet Nyíracsádon szombaton kora délután a Hatház utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak az esethez, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Száz négyzetméteres területen levágott nád égett szombaton kora délután Hajdúszoboszló közelében a 4-es számú főút mellet. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A beavatkozó egységtől másfél kilométernyi távolságra pedig a száraz aljnövényzet égett, amit a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltottak el.

Bozótos és aljnövényzet égett szombat délután Hajdúhadházon, a Silye Gábor utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.

Melléképület égett teljes terjedelmében, Debrecenben, a Boros utcában. A tűzoltók két vízsugárral eloltották a közeli házakat is veszélyeztető tüzet.

Jelzett a szén-monoxid érzékelő tegnap délután Hajdúböszörményben, a Szent István tér egyik lakásának konyhájában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban, ahol bebizonyosodott a mérgező gáz jelenléte. A gázszolgáltató szakembere a főzőberendezést kizárta a szolgáltatásból. Az eset során nem sérült meg senki.

Két személygépkocsi ütközött szombat késő délután Vámospércsen a Debreceni utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Fára mászott és nem tudott onnan lejönni egy ember szombat délután Hajdúszoboszlón, a Böszörményi út közelében. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével lesegítették a bajbajutottat a három méter magas fáról.

Egy nyárfa a troli vezetékre dőlt vasárnap Debrecenben, a Benczúr Gyula utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók eltávolították a fát.

Vasárnap este egy leszakadt villanyvezeték alatt gyulladt ki az avar Hajdúböszörményben, a Bánság téren. A város hivatásos tűzoltói porral oltóval oltották el a lángokat. A leszakadt vezeték miatt pár órára a környéket szünetelt az áramszolgáltatás. 

Lineáris gazdaságtól a körforgásos gazdaságig

Több autópályán is lassabb lehet a haladás - útinform

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek