Belföld
2023-05-09

Több autópályán is lassabb lehet a haladás - útinform

Közúton történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat foglaljuk össze az alábbiakban.

Gyorsforgalmi utak:

Az M3-as autópályán, 

-Kál térségében, a Nagyfüged csomóponttól közel 10 km-es szakaszon felújítják az útburkolatot. A 90-es km-től a 101-es km-ig a Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták, az ellenkező oldal belső sávjára terelik át a forgalmat, a főváros felé pedig a külső és a leállósáv járható. A munka kapcsán a 92-es km-nél a Kisasszonytér pihenőt mindkét oldalon lezárták. A 106-os km-nél a Rekettyés pihenő, vagy a 87-es km-nél a Nagyfüged pihenőhely vehető igénybe. 

- Vásárosnamény felé, Mezőkövesd térségében fenntartási munkákat végeznek. Reggel 8:00 és 15:00 között a 135-ös és a 140-es km között az aktuális munkaterületnél csak a külső sáv járható. 

-szintén Vásárosnamény felé, a Mezőcsát csomópont után burkolatjavítási munkák kezdődtek. A 159-es és a 162-es km között mindkét sávot lezárták, a járműveket a leálló sávra terelik. 

- Budapest felé, az M35-ös autópálya csomópontjánál a védőkorlátot építik, emiatt a 187-es km-nél a külső sávot lezárják 8 órától 12 óráig.

- mindkét irányban lezárták a belső sávot fix tereléssel a 174-es és a 175-ös km között fenntartási munkák miatt Polgár térségében.

- a határ felé, Nyíregyháza térségében az elválasztósáv növényzetét gondozzák. A 228-as km-től a 236-os km-ig haladnak, ahol a belső sávot az aktuális munkaterületnél elkerítik. 
- Budapest irányába, a Polgári Tisza-híd és a Hejőkürt/Tiszaújváros közötti szakaszon között aszfaltoznak, a járműveket a leálló sávra terelték. 

 

Az M35-ös autópályán,

-építési munkákat végeznek. Debrecen felé a 2-es és a 4-es km között, az M3-as autópálya irányba a 4-es és a 3-as km között két szűk sávon halad a forgalom, a leállósávot pedig csak az építési forgalom használhatja. 

-az M4-es autópálya felé vezető oldalon, Debrecen térségében fenntartási munkát végeznek. A 34-es és a 44-es km között mozgó tereléssel lezárják a belső sávot. 

 

Az M1-es autópályán,

- Győrt elkerülő szakaszán három napja megkezdődött a Rába híd felújítása. A Budapest felé vezető oldalon a 129-es és 123-as km között a külső és a leálló sávon halad a forgalom. Az ellenkező irányban a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a belső sávra és a szemközti oldal belső sávjára terelik a járműveket.

-a Hegyeshalom felé vezető oldalon, Tatabánya térségében a szalagkorlátot javítják. A 61-es km-nél a külső sávon halad a forgalom 9 és 15 óra között.

-ugyancsak Hegyeshalom felé a 67-es jelű Tata kijárat és a 129-es jelű Csorna  kijárat között 08:00-tól 12:00-ig fenntartási munkákat végeznek. Majd az ellenkező oldalon, Budapest felé folytatják a munkavégzést ugyanezen a szakaszon 12:00 és 14:00 között. Mozgó tereléssel a külső sávot kerítik el.

-Budapest felé, a hegyeshalmi határnál a 170-es és a 168-as km-nél reggel 8 és délután 3 óra között az aktuális munkaterületnél a belső sávot lezárják. 

 

Az M4-es autópályán, Derecske térségében a szalagkorlátot javítják reggel 8 és 11 óra között a 211-es km-nél a leállósáv zárása mellett, majd 11 és 12 óra között szintén a korlátot javítják, így az M4-es autópályáról sávzárás mellett lehet az M35-ös autópályára felhajtani. 

 

Az M5-ös autópályán,

- a főváros felé vezető oldalon, a 114-es km-nél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban aszfaltozás miatt lezárták a felhajtó és a lehajtó ágat is. Kerülni a Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet. 

-Röszke felé, az M0-s autóúti csomópont után fenntartási munkákat végeznek, ezért a 26-os km-nél a külső sávot lezárták. 

-szintén a határ felé, az Ócsa és az Örkény közötti szakaszon az elválasztósáv növényzetét kaszálják. A 33-as és az 53-as km között a belső sávot lezárják az aktuális munkaterületnél. 

-Budapest felé, az Örkény-Albertirsa csomópont után burkolatfelújítás miatt a 47-es km-nél lezárják a külső sávot délután 14 és 17 óra között. 

- Röszke irányában a kamerák karbantartását végzik a 159-es km-nél az Arad-Szeged csomópontban. Reggel 7:30 és 11:00 között lezárják a külső sávot. 

 

Felújítási munkák kezdődtek az M6-os autópályán, a Pécs felé vezető oldalon, a Besnyő csomópontnál. A 41-es és a 46-os km között a külső és a leállósávot lezárták, és a csomópont le- és a felhajtóága sem használható. Kerülni az M6-os autópályán tovább haladva a következő, 50-es km-nél lévő Szabadegyháza/Adony csomópontban visszafordulva, vagy Pusztaszabolcs felé alsóbbrendű utakon lehet. A Pécs felé felhajtani szándékozók is az 50-es jelű Szabadegyháza/Adony csomópontot használhatják. 

 

Az M7-es autópályán burkolatfelújítási munkák zajlanak több szakaszon is.

-Letenye felé, Szabadbattyán és Balatonfüred között a növényzetet gondozzák. A 70-es és a 90-es km között a belső sávot elkerítik az aktuális munkaterületnél reggel 8 és fél3 között. (napi)

-Budapest felé, Balatonszárszó térségében geotechnológiai fúrás miatt a 128-as és a 127-es km között mozgó tereléssel a külső sávot zárják le.

- a Letenye felé vezető oldalon, Zamárdi és a Kőröshegyi völgyhíd között a 115-ös km-től a 118-as km-ig, majd Balatonőszöd térségében a 130-as és a 133-as km között a járműveket a Budapest felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom. Az átterelési pontokon villogó fénysor figyelmezteti az autósokat a kényszerű sávváltásra. 

- a Budapest felé vezető oldalon, Balatonboglár és Balatonszemes között az útmenti növényzetet kaszálják, így a 141-es és a 133-as km között mozgó tereléssel a belső sávot elkerítik.

- hídfelújítási munkákat végeznek Fonyód térségében a 151-es és a 155-ös km között. A határ felé tartó oldalt lezárták, a forgalmat a Budapest felé vezető oldal belső sávjára terelik, a főváros felé tartók pedig a külső sávot használhatják. 

- a Zalakomári pihenő és a Nagykanizsa-kelet csomópont között a főváros felé vezető oldalt újítják fel, ezért a járműveket a 194-es és a 206-os km között átterelik az ellenkező, Letenye felé vezető oldalra, ahol irányonként egy-egy sáv járható.

- Budapest felé, Letenye és Eszteregnye között fenntartási munkák miatt a belső sávot lezárják az aktuális munkaterületnél a 228-as és a 217-es km között reggel 7 és 15 óra között. 

- a magyar-horvát határszakaszon, a Letenye határátkelőnél a 233-as km-nél mindkét oldalon lezárták a külső és a belső sávot, a forgalmat a buszsávra terelik. 

 

Az M30-as autópályán, 

-az M3-as autópálya felé vezető oldalon, Nyékládháza térségében geodéziai felmérést végeznek. A 15-ös és a 8-as km között mozgó tereléssel a belső sávot elkerítik. 

- Tornyosnémeti felé, Kistokaj-Sajópetri csomópont előtt, a 20-as és a 23-as km között fenntartási munkák miatt lezárják az aktuális munkaterületnél a belső sávot. 

- szintén Tornyosnémeti irányába, Szikszó térségében, a 38-as és a 39-es km között a burkolatot javítják, a belső sávot lezárták. 

-az M3-as felé, Abaújdevecser és Szikszó között az elválasztósáv növényzetét kaszálják. Mozgó tereléssel az aktuális munkaterületnél elkerítik a belső sávot a 64-es és a 40-es km között.

 

Az M44-es autóúton,

-Békéscsaba felé, Tiszakürt és Kunszentmárton között az útmenti növényzetet kaszálják. A 38-as és az 52-es km között mozgó tereléssel a külső sávot lezárják. 

-Kondoros és Békéscsaba között, mindkét irányban szintén az útmenti növényzetet gondozzák a 100-as és a 118-as km között reggel 7:30-tól délután 14:30-ig. Az aktuális munkaterületnél a külső sávot zárják le. 
 

Az M85-ös autóúton, Győr felé, a 11-es km-nél Rábapatona közelében 9:00-tól 11:00-ig, illetve 3-as km-nél 11:30 és 12:30 között fenntartási munkákat végeznek a külső sáv zárása mellett. (napi)

Szintén az M85-ös autóúton, az M1-es autópálya csomópontjában, Sopron felé a szalagkorlátot állítják helyre. Az 1-es km-nél a külső sávot lezárják. 
 

Az M86-os autóúton, Csorna felé, Szeleste és Vámoscsalád között az útmenti növényzetet gondozzák. A belső sávot mozgó tereléssel lezárják a 95-ös és a 110-es km között.

 

Sávszűkítésre kell készülni:

-az M51-es és az 5-ös főút csomópontjában annak, aki az M51-es autópályán keresztül szeretne az M0-s autóútra felhajtani.

- az M0-s autóúton, Dunakeszi térségében az M5-ös felé, a 23-as km-nél, az M1-es felé a 25-ös km-nél.

 

Az M0-s autóúton, az M0-M2-es autóút csomópontjában, a 11-es főúti végcsomópont felé, karbantartási munkák miatt a 72-es km-nél a külső sávot lezárják.
 

Főutak:

 

Az 1-es főúton, 

- Tatabánya határában a 48-as és a 49-es km között, (06.30-ig) valamint kicsit távolabb, Tatabánya elkerülő szakaszán az 52-es és az 55-ös km között közmű építési munkákat végeznek. A munkálatok során a főutat 50 méteres szakaszonként félszélességben lezárják, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza. 

- Mosonmagyaróvár határában, a 160-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. 

Szintén az 1-es főúton, Tatabányánál fenntartási munkákat végeznek, így a 49-es km-nél félpályás korlátozás vezetnek be reggel 7:00 és 17:00 között. 

 

A 3-as főúton,

- Gyöngyös nyugati határában, a Gyöngyöshalászra vezető út csomópontjánál útépítők dolgoznak. Budapest felé csak egy sáv járható és a balra kanyarodás lehetőségét minden irányból megtiltották. A Gyöngyöshalászra tartóknak, illetve a Gyöngyöshalász felől érkezőknek is terelőutat jelöltek ki, melyet sárga táblák jeleznek. 

- Miskolcon, a Zsolcai kapui szakaszon, a 186-os km-nél lévő Gömöri felüljárón 20 tonnás súlykorlátozást vezettek be. Az érintett járműveket kijelölt terelőútra irányítják.

 

4-es főúton, Nyíregyházán a László utca és a Belső körút kereszteződésnél csomópont építési munkákat végeznek. A 276-os km-n él egy sávot lezártak a Nyírpazony felé vezető oldalon. 

 

A 6-os főúton, 

-Dunaszentgyörgy déli határában, az új 512-es főút csomópontját körforgalmú csomóponttá alakítják. A 122-es km-nél félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra készüljenek! 

- Pécs belterületén fenntartási munkák miatt a 198-as km-nél a Barcs felé vezető oldalon egy sáv járható. 

 

Székesfehérváron, az aréna építése miatt a 7-es főút Budai úti szakaszán, a Nagyszombati út csomópontjánál a városból kivezető külső sávot lezárták. 

 

12-es főúton, Nagymaros térségében a 16-os és a 18-as km között munkavégzés miatt az aktuális munkaterületnél félpályás korlátozás van érvényben. Munkanapokon reggel 7:00 és 16:00 között jelzőőr segíti a forgalmat. 

 

23-as főúton, Bátonyterenyénél, közel 2 km-es szakaszon útépítés miatt a fél útpályát több helyen 2-300 m-es szakaszon lezárták, ami a délutáni órákban gyakran okoz torlódást.
 

25-ös főúton,

- Szentdomonkos térségében a 47-es és az 50-es km között burkolatfelújítás miatt a főutat lezárták, a forgalmat elterelik. A kerülőutat táblák jelzik. 

- Ózd Sajóvárkony városrész közelében, a 73-as km-nél egy kis hidat javítanak. A május végéig tartó munka miatt a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza. 

 

26-os főúton, a Sajószentpéter határában lévő körforgalom előtt az új, 260-as számú főút építéséhez kapcsolódó munkálatok miatt a Miskolc felől érkezők elől a 11-es és a 12-es km között lezárták a külső sávot. 

 

A 31-es főúton, Nagykátán, a Jászberényi út és a Kossuth Lajos út kereszteződésénél csomópontot építenek. A 62-es km-nél a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat. 

 

Debrecen közelében a 99-es és a 101-es km között négy sávossá építik át a 33-as főutat. Mindkét irányban leszűkítették az útpályát és 30 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be. 

 

Debrecenben jövő hét végén (május 13.-14.) tartják a Tavaszi Országos Kirakodóvásárt. Ennek kapcsán elkezdődnek az előkészítő munkák, ami a 35-ös főút forgalmára is kihat. A 79-es és a 81-es km között sávlezárásra és sebességkorlátozásra készüljenek! 

 

Makó határában, a 43-as főúton, a 30-as km-nél építési munkák miatt félpályás lezárást vezettek be és napközben jelzőőrök segítik a közlekedést.

 

44-es főúton, Kecskemét közelében csomópont építési munkák miatt, az 5-ös km-nél, illetve 8-as km-nél félpályán halad a forgalom.

-Békésszentandráson fenntartási munkákat végeznek ezért a 70-es km-nél félpályán halad a forgalom. 

 

46-os főúton,

- Mezőtúr és Gyomaendrőd közötti szakaszon a 33-as és a 35-ös km között munkavégzés miatt sávlezárásra kell készülni. Jelzőlámpa irányítja a forgalmat. 

-a 41-es km-nél lévő Endrődi Hármas-Körös hídon hídkarbantartási munkát végeznek. A félpályás korlátozásnál jelzőlámpa irányít. 

 

47-es főúton, 

-Körösladány és Mezőberény kaszálják az útmenti növényzetet. A 91-es és 108-as km között az aktuális munkaterületnél félpályán engedik a járműveket.

-Köröstarcsánál híd és áteresz javítása miatt a 101-es km-nél lezárják a fél útpályát, reggel 8 és 12 óra között.

 

A 48-as főúton, több helyen is garanciális munkákat végeznek május végéig, Debrecen és Vámospércs között. Szakaszosan lezárják a fél útpályát, a forgalmat jelzőlámpa, esetenként jelzőőr irányítja.

 

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek. 

 

Pécsen, a várostól délre, az 58-as főúton, vízközmű építési munkákat végeznek, az őszig tartó munkálatok a 8-as és a 12-es km között fokozott figyelmet követelnek!

 

65-ös főúton, Szakály átkelési szakaszán a 30-as km-nél csatornázók dolgoznak, a fél útpályát lezárták. A forgalmat jelzőlámpa irányítja.
 

A 66-os főúton, Gödrekeresztúr térségében aszfaltoznak. A 42-es és a 43-as km között munkanapokon félpályás korlátozás van érvényben, jelzőlámpa irányítja a forgalmat.

 

71-es főúton, Balatonfüred belterületén, a 38-as km-nél új körforgalmi csomópontot alakítanak ki, mindkét oldalon útszűkület van érvényben. 

 

A 74-es főúton, Zalaegerszegtől délre fa kivágás miatt a 33-as km-nél félpályás korlátozás van érvényben.

 

83-as főúton, 

- Pápa északi határában, a Külső Győri úton szélesítik az útpályát. A 33-as és a 34-es km között a forgalmat a főúttal párhuzamosan kiépített terelőútra irányítják.

- Tét és Győrszemere között 2x2 sávossá bővítik az útpályát. Az 55-ös km-nél egy 200 m-es szakaszon, félpályán halad a forgalom és jelzőlámpa irányítja az autósokat.

- Győrszemerétől északra, a 61-es km-nél új csomópontot alakítanak ki. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. Napközben mindennapos a torlódás. 

 

A 311-es főúton, Nagykátán, csomópontot építenek. Az 1-es km-nél a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányítja a forgalmat. 
 

441-es főúton, Nagykőrös határában, a temetőnél új körforgalmú csomópontot építenek. A 18-as km-nél egy sávosra szűkítették az útpályát, ezért a forgalmat jelzőlámpa irányítja. Mindennaposak a torlódások, ezért az arra közlekedők hosszabb menetidővel számoljanak! 

 

444-es főúton, Békéscsabánál aszfaltozási munkák miatt mindkét irányban sávzárásra kell készülni az 1-es és 2-es km környékén.
 

A 471-es főúton, Debrecen kivezető szakaszán, a 1-es és a 3-as km között 2x2 sávossá fejlesztik az útpályát. Az előkészítő munkák miatt napközben sávlezárás követel figyelmet. 

 

611-es főúton, Sásd térségében vasúti átjáró építése miatt a 14-es km-nél félpályás lezárás van érvényben. 

 

Volt dolguk az egységeknek

Oppenheimer

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek