Hajdú-Bihar
2022-05-04

A munkáltatója által bérelt, jogosulatlanul elvitt autóval kocsikázott

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a szálláshelyről engedély nélkül elvitte a munkáltatója gépjárművét.

mándoki férfi 2021 novemberében egy kft. alkalmazásában segédmunkásként dolgozott Hajdúszoboszlón, ahol kollégáival együtt egy házban voltak elszállásolva. A ház udvarán parkolt a kft. által bérelt személygépkocsi, amelynek az indítókulcsa a vádlott egyik kollégájára volt bízva.

 

A férfi 2021. november 9-én 21 óra 30 perc körüli időben jogtalanul magához vette az indítókulcsot, az autóba beült és Hajdúszoboszló belterületén kocsikázott.

 

A munkáltatója, illetve munkatársai észlelték a jármű hiányát, ezért értesítették a rendőrséget. A vádlott a gépkocsival 22:45 órakor visszaért a szálláshelyre, ahol vele szemben rendőri intézkedésre került sor. A gépkocsi jogtalan használata következtében anyagi kár nem keletkezett.

 

A vádlott érvényes gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért vele szemben a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt feljelentést tett.

 

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Nem tudta elfogadni a szakítást

Futott pár kört? Dobja be a közösbe!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek