Hajdú-Bihar
2023-06-14

Unatkozó fiatalok kavicsokkal dobálták meg a sértett lakókocsiját

A Debreceni Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat négy fiatalkorú személy ellen, akik megtámadták a lakókocsiban élő sértettet, majd elvették értéktárgyait.

A vádirat szerint a vádlottak Hosszúpályiban élnek, egymást régóta ismerik. 2022. június 24-én 23 óra körüli időben együtt sétáltak a településen, amikor a sértett lakókocsijának közelébe értek. A négy fiatal elhatározta, hogy szórakozásból megdobálják a lakókocsit. Két fiatalkorú vádlott bement a bekerítetlen udvarra és egyikük a villanyóra vezetéket a hálózatból kihúzta. Az elkövetők az utcán, illetve az udvaron talált kavicsokkal folyamatosan dobálták a lakókocsi oldalát. A sértett ezt észlelve kijött és próbálta elzavarni az ingatlanról a fiatalokat, azonban ekkor az udvarban tartózkodó egyik elkövető őt hátulról megfogta és a földre rántotta, majd kétszer belerúgott a felsőtestébe. Az utcán tartózkodó két fiatalkorú a sértett bántalmazását látva megijedt és elszaladt a helyszínről. Az udvarban tartózkodó fiatalkorú pedig mindvégig jelen volt, amíg társa a sértettet megverte, azonban később ő is elfutott a helyszínről.

A sértettet megtámadó fiatalkorú vádlott kihasználva azt, hogy a férfi nem tudott felállni a földről, bement a lakókocsiba és értékek után kutatott. Magához vett egy sporttáskát és azzal ő is elfutott. A közelben átnézte a táskát, azonban abban készpénz vagy értékesebb műszaki cikk nem volt, csak a sértett ruhái, ezért azt visszavitte és letette a lakókocsi mellé.

A sértettnek a bántalmazás következtében 3 bordája eltört, amely nyolc napon túl gyógyuló sérülés. A lopással okozott több mint 18. 000 forint kára megtérült. A fiatalkorúak a lakókocsi megrongálásával 30.000 forint kárt okoztak, amely jelenleg is fennáll.

A négy elkövető cselekménye olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, amely másokban megbotránkozást és riadalmat keltett.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a három szabadlábon lévő és a más ügyben letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlott ellen csoportosan, társtettesként elkövetett garázdaság bűntette, míg a sértettre támadó két elkövető ellen súlyos testi sértés bűntette, továbbá a sértett értékeit elvevő fiatalkorú ellen kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a más ügyben letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottat felfüggesztett fk. fogházbüntetésre, egy vádlott-társát közérdekű munka büntetésre ítélje, míg két társuk vonatkozásában javítóintézeti nevelést alkalmazzon.

Petőfi életműve és kultusza

Végzősök ünnepe a Debreceni Egyetemen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek