Hajdú-Bihar
2021-04-08

A figyelmetlen sofőr halálos balesetet okozott Pocsajnál

A Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki későn vette észre az előtte lévő, forgalmi akadály miatt álló járműszerelvényt, így annak nagy sebességgel nekiütközött.

A vádlott 2020. június 11-én a kora délutáni órákban, 15 óra körül egy mikrobusszal haladt a megengedett sebesség alatti tartományban a 4808. számú úton Hosszúpályi felől Pocsaj irányába. A gépjárműben utasként a jobb első ülésen ült élettársa, mindketten becsatolt biztonsági övvel közlekedtek.

A fenti helyen és időpontban derült, napos idő volt, gyér forgalom, így külső körülmények a vádlottat nem gátolták a közlekedési környezet megfelelő felmérésében.

A 4808. számú úton a vádlott forgalmi sávjában előtte haladt egy nyergesvontató a hozzá kapcsolt félpótkocsival, amely forgalmi okok miatt megállt. A mögötte közlekedő vádlott ezt túl későn észlelte, a baleset elkerülése érdekében vészfékezett és a járművet balra kormányozta, ennek ellenére nekiütközött a félpótkocsi bal oldali hátsó sarkának.

Az ütközés következtében élettársa olyan többszörös és súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesetben a vádlottnak is 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek.

A férfi KRESZ szabályszegő magatartásának eredményként jött létre a baleset és következett be a sértett halála.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Megszűnik a 22 eurós áfamentességi értékhatár

Sokan nem próbálják ki a használt terméket vásárlás előtt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek