Hajdú-Bihar
2022-04-13

Egy kezdő sofőr szabálytalansága miatt kilencen sérültek meg

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a nyíregyházi férfi ellen, aki nagyfokú figyelmetlensége folytán nem adta meg az elsőbbséget egy személygépkocsinak, ezért azzal és egy másik járművel is összeütközött .

A nyíregyházi férfi a bűncselekmény elkövetésének időpontjában még egy éves jogosítvánnyal sem rendelkezett, 2021. augusztus 21. napján 14 óra 28 perc körüli időben személygépkocsival közlekedett Hajdúnánás belterületén ideális időjárási, látási és forgalmi viszonyok között. A vádlott által vezetett személygépkocsiban 3 személy tartózkodott, akik a biztonsági övüket nem használták.

 

Az egyik útkereszteződés felé közeledve a vádlott a kereszteződés előtt elhelyezett kötelező megállást és elsőbbségadást előíró közúti jelzőtábla utasítását figyelmen kívül hagyva megállás nélkül, haladási sebességével behajtott az útkereszteződésbe egyenes továbbhaladási szándékkal, ezért nekiütközött a védett úton szabályosan közlekedő személygépkocsinak. Ezt követően mindkét jármű sodródni kezdett és nekiütköztek egy harmadik személyautónak. A vádlott és a balesetben részes másik két járművezető közlekedése során használta a biztonsági övet.

 

A baleset következtében az egyik személygépkocsit vezető sértettnek testszerte nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülései keletkeztek, továbbá a három gépjárműben utazó további nyolc személy, közöttük egy néhány hónapos kisgyermek is megsérült, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseik keletkeztek.

 

A vádlott KRESZ szabályszegő magatartása miatt következett be a baleset és a sértettek sérülései.

 

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

„A Debrecen Város Bora címkével ellátott bor igazi rangot jelent”

Fordulatos meccsen diadalmaskodtunk

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek