Hajdú-Bihar
2021-09-16

Letartóztatták a Létavértesnél elfogott embercsempészeket

A 3 német állampolgár 12 migránst akart Ausztriába szállítani.

Letartóztatták azt a három embercsempészt, akiket múlt héten vasárnap fogtak el a rendőrök Létavértes közelében. A Debreceni Járási Ügyészség indítványára szerdán a Debreceni Járásbíróság elrendelte a három német állampolgár letartóztatását. 

A megalapozott gyanú szerint 2021. szeptember 12-én 17 óra körül a három német állampolgárságú személy az általuk használt két járművel hat-hat illegális határátlépőt kívánt anyagi ellenszolgáltatás fejében Ausztriába szállítani.

A gyanúsítottak a magyar-román határ közelében az autókba felvették az ismeretlen társaik által átcsempészett határátlépőket, de észrevették, hogy egy kívülálló személy is látta a tettüket, ezért a határsértőket később kiszállították a járművekből. Az illegális határátlépők elbújtak és várták, hogy a gyanúsítottak később visszamenjenek értük.

A gyanúsítottakat azonban Létavértes külterületén elfogták és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság által indított nyomozás során őrizetbe vették. A rendőrök az illegális határátlépőket a kihallgatásuk után átadták a román hatóságoknak.

Az embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés és a bizonyítás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta a három külföldi gyanúsított letartóztatását.

A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója 2021. szeptember 15-én az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte mindhárom gyanúsított egy hónapig tartó letartóztatását.

Fotó: police.hu

Suzuki Jimny

Pénteken rajtol az Erste Liga

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek