Hajdú-Bihar
2021-06-30

Lezárt nyomozás: illegális doppingszerek

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai átadták az ügy iratait az illetékes ügyészségnek.

A hajdú-bihari felderítők információi alapján több városban tartottak összehangolt akciót a rendőrök 2019. február 18-án és február 19-én. A 11 helyszínen, többek között lakásokban, illetve edzőtermekben tartott kutatások eredményeként, több mint 10 millió forint értékben foglaltak le teljesítményfokozó szert tartalmazó ampullákat, tablettákat, és 6000 szem Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező gyógyszert.

A nyomozás adatai szerint P. Tamás az ország több városában árult rendszeresen tiltott teljesítményfokozó szereket, valamint Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerkészítményeket. Elfogását követően a nyomozó hatóság a 40 éves berettyóújfalui lakost őrizetbe vette és előterjesztést tett letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt. Vele szemben üzletszerűen elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett, és gyógyszerhamisítás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folytatták le az eljárást.

A rendőrök elfogtak továbbá egy budapesti, egy kabai és egy berettyóújfalui férfit is, akik a megalapozott gyanú szerint a P. Tamástól vásárolt tiltott szert továbbértékesítették. Velük szemben Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerrel való kereskedéssel, valamint indokolatlan mennyiségben történő megszerzéssel, tartással elkövetett gyógyszerhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás. 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a szakértői vélemények birtokában az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 

police.hu

Sigér Ákos

Dohányboltból akart pénzt és cigarettát szerezni a váncsodi férfi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek