Hajdú-Bihar
2021-12-15

Engedély nélkül elvitte majd összetörte munkáltatója teherautóját a létavértesi férfi

A Debreceni Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül és eltiltás hatálya alatt állva kocsikázott a céges autóval.

A 24 éves vádlott soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel és 2021 szeptemberében bíróság ugyancsak jármű önkényes elvételének bűntette miatt jogerős döntésével eltiltotta a közúti járművek vezetésétől.

 

A férfi 2021. október 20-án kora este engedély nélkül bement a munkahelyére, egy Létavértesen található telephelyre. A vádlott az egyik épületben magához vette a zárt udvaron parkoló platós teherautó kulcsát, majd beült a járműbe és azzal elhajtott a közeli tanyákra. Elindulása után azonban nekiütközött a telephelyen lepakolt eszközöknek, majd a telep kapujának is nekiment, ami miatt a kapu nyitó karja megrongálódott és a teherautó több része is összetört, legjobban a csatolt képen látható hátsó kereszttartó rész sérült meg.

 

A vádlott a munkáltatójának összesen 220.000 forint rongálási kárt okozott, ami nem térült meg. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a sértett cég képviselője kérte kárának megtérítését, bejelentette polgári jogi igényét.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben jármű önkényes elvételének bűntette és az eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közúti járművek vezetésétől, továbbá mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A járási ügyészség azt is indítványozta, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt. Emellett a vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét és lemond a tárgyalásról.

5506 az új fertőzött, elhunyt 153 beteg

Vojtina Bábszínház

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek