MegMinden
2022-03-01

Mozi

(port.hu)

Befejeződött az Indiana Jones 5. forgatása

Nehéz szülés volt, de jövőre már tényleg láthatjuk végre. Az örömhírt Frank Marshall producer jelentette be a Twitteren egy fotóval.

Ha az elmúlt pár évben nem lett volna Covid, mindenki kedvenc régészprofesszora kalandjainak legújabb és elvileg utolsó felvonása akkor is nagyon hányatott sorsú volt. Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a forgatáson a főszerepet játszó Harrison Ford vállsérülést szenvedett egy akciójelenet próbája közben, az egyik stábtagot, egy technikust pedig holtan találtak a szobájában a marokkói forgatás helyszínén (a halálesetnek nem volt köze a munkálatokhoz).

Ezenkívül az Indy 5. is érintett volt abban a „halasztási hullám”-ban, amelynek keretében a Disney egy sor blockbusterének a premierjét későbbre tolta, a forgatások csúszása miatt: az Indiana Jones 5. így végül 2022. július 29. helyett 2023. június 30-án (hozzánk június 29-én) érkezik. A jó hír viszont, hogy erre a dátumra már mérget is vehetünk, mivel Frank Marshall, a film producere hivatalosan is bejelentette a forgatás végét.

Marshall a jeles esemény alkalmából egy Indy feliratú fejfedőről készült fotót osztott meg a Twitteren – apró szépséghiba, hogy a felirat nem egy fedórán, hanem egy baseballsapkán olvasható, de a rajongók valószínűleg megbocsátják. Attól még viszont, hogy a forgatást befejezték,

a film cselekménye továbbra is homályban van.

A sztoriról eddig is nagyon kevés dolog szivárgott ki, de remélhetőleg ahogy közelednek az utómunkálatok, elárulnak majd egyet s mást. Annyit tudni, hogy – nem túl meglepő módon – a címszereplő állítólag ezúttal is egy olyan műtárgy után veti magát, ami rossz kezekbe került. Mivel a történésekbe valahogy a római katonák is belekeverednek (legalábbis helyszíni fotók szerint készültek ilyen felvételek), egy időben elterjedt, hogy időutazós filmről van szó.

Egyesek pedig a digitálisan megfiatalított Harrison Fordról is pletykáltak, szóval nem kizárt, hogy valamilyen formában végigszaladnak majd több más kalandján is a filmben. Mivel a produkció részéről mindezt nem erősítették meg hivatalosan, alig várjuk az első előzetest, hogy végre tisztán lássunk! A szereplői gárda mindenesetre ígéretes: Ford oldalán olyan új arcokat láthatunk, mint Phoebe Waller-Bridge, Mad Mikkelsen és Antonio Banderas.

 

Az eredeti írást itt találja.

Battai Sugár junior Európa-bajnoki bronzérmes

Szakítás utáni volt barátja ruhaneműit zsákokba rakta és maró folyadékot öntött közé

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek