Hajdú-Bihar
2021-05-19

Álmában fejszével és ököllel ütlegelte a sértettet a vádlott, miközben társai biztatták

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat négy vádlott ellen, akik saját házában rontottak rá az alvó sértettre és egyikük őt fejszével, illetve puszta kézzel bántalmazta.

A vádlottak közül hárman testvérek, a negyedik vádlott az édesanyjuk. A fiatal férfi vádlott 2020. október 31-én a kora esti órákban egy Hajdú-Bihar megyei kistelepülésen az egyik ismerőse házában a sértettel együtt italozott, majd később közöttük heves vita és dulakodás alakult ki a sértett volt barátnője miatt, aki a bűncselekmény elkövetésének időpontjában már a fiatal vádlott partnere volt.

23 óra körüli időben az erősen ittas állapotban lévő sértett és a fiatal vádlott is hazament a saját lakására. A sértett elaludt, azonban a vádlott otthon elmondta a történteket édesanyjának és két testvérének. Az indulatos fiatal férfi a lakóhelyén magához vett egy fejszét és azzal elindult a sértett házához, hogy bosszút álljon. Csatlakoztak hozzá rokonai is, akik konyhakést, falécet vettek magukhoz.

A fiatal vádlott többször bekiabált a sértetthez és felszólította, hogy menjen ki és verekedjenek meg. A helyszínre érkező rokonok folyamatosan szitkozódtak és hangoskodtak, mire a sértett édesanyja felszólította a vádlottakat, hogy menjenek el a háztól. A vádlottak azonban bementek a kerítés nélküli ingatlanra, a fiatal férfi berontott a sértett szobájába, aki akkor már aludt. A vádlott a fejsze tompa élével kétszer, nagy erővel megütötte a sértettet derék tájékon, majd több alkalommal ököllel megütötte az arcát. Eközben őt az édesanyja folyamatosan biztatta, míg a jelenlévő két gyermeke bátorítóan hatott a testvérükre.

A sértettnek a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülései keletkeztek, életét csak az idejekorán alkalmazott gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg. Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádlottak ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a letartóztatásban lévő fiatal vádlott és édesanyja vonatkozásában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg a két testvér kapcsán felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta, hogy a törvényszék kobozza el a vádlottak által a bűncselekmény elkövetése során használt eszközöket. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a vádiratban mind a négy vádlott vonatkozásában indítványt tett a büntetés konkrét mértékére is arra az esetre, ha a vádlottak a törvényszék előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Kutyalopás Polgáron

Megalakult a magyar FIFA eVálogatott

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek