Hajdú-Bihar
2021-05-19

Kutyalopás Polgáron

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik egy telephelyről vitték el az egyik németjuhász fajtájú kutyát.

A vádlottak 2021. április 17-én 15 óra körüli időben ittas állapotban gyalogosan sétáltak Polgáron, amikor a közelben lévő gazdasági társaság telephelyén egyikük észrevette az ott lévő két fajtatiszta kutyát és úgy döntött, hogy az egyiket megszerzi magának.

A férfi ezt követően a telephely drótkerítésének alját megemelte, majd felhajtotta és az egyik kutyát magához csalogatta. Ez idő alatt megkérte vádlott társát, hogy a bakancsából vegye ki a fűzőt, mivel azt akarja pórázként használni, miután a kutyát kivette a kerítés alól.

Vádlott társa tisztában volt ismerőse szándékával, ezért segítséget nyújtott neki a lopáshoz azzal, hogy az egyik fűzőjét átadta.

A vádlottak a törzskönyvezett, fajtatiszta németjuhász kutya ellopásával 100.000 forint kárt okoztak a sértettnek, amely megtérült, mivel a vádlottakat az utcán egy járókelő feltartóztatta, majd rendőri segítséget kért.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettüket beismerő vádlottak ellen kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a cselekményt véghez vivő vádlottat közérdekű munka büntetésre ítélje és pénzbüntetést szabjon ki vele szemben, míg a lopáshoz segítséget nyújtó vádlott kapcsán indítványozta, hogy őt a járásbíróság intézkedésként bocsássa próbára.

Németh Kristóf

Álmában fejszével és ököllel ütlegelte a sértettet a vádlott, miközben társai biztatták

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek