Hajdú-Bihar
2022-09-20

Fákat tépázott meg a vihar eső

Műszaki mentés, favágás miatt vonultak a tűzoltók Hajdú-Bihar megyében.

Gyökerestől fordult ki egy kiszáradt fa csütörtökről péntekre virradó éjjel Debrecenben, az Ispotály utcában. A fa két személygépkocsi közé esett. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Tíz méteres fa borult egy arra közlekedő kisbusz elé péntek kora hajnalban, Debrecenben a Panoráma úton. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámok segítségével eltávolították a fát az útról. Az eset során nem sérült meg senki.

Lehasadt egy tölgyfa ága pénteken Püspökladányban, a Karcagi utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók dugólétrán át, magassági ágvágóval eltávolították a gyalogosforgalmat is veszélyeztető faágat.

Lehasadt egy nagy méretű fa ága, szombaton délelőtt Balmazújvároson, a Veres Péter utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be.

Árokba hajtott majd egy fának ütközött egy személygépkocsi szombat délután Nagyhegyes közelében. A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak, akik a járművet áramtalanították. Az autóban négyen utaztak, a mentőszolgálat három embert kórházba szállított.

Két személygépkocsi ütközött össze szombaton este Ebesen a 4-es számú főúton. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Parkoló járműre dőlt egy nyolc méter magas fa szombaton este Debrecenben, az Úrrétje utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel eltávolították a fát.

Úttestre szakadt egy tíz méteres faág szombaton este Hajdúszoboszlón, a Szováti utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók láncfűrésszel távolították el a faágat.

Parkoló jármű elé borult egy fa Hajdúböszörményben, a Dorogi utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Személygépkocsi és busz ütközött össze a Külső vásártér és a Miklós utca kereszteződésében vasárnap hajnalban. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították. A mentőszolgálat a busz vezetőjét kórházba szállította.

Menet közben kigyulladt egy személygépkocsi motortere vasárnap délelőtt Debrecenben, a Sámsoni úton. A tulajdonos a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta a lángokat. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a jármű motorterét. 

Egy út melletti vízzel teli árokba esett és onnan nem tudott kijönni egy ember tegnap este Balmazújvároson, a Rét utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével kimentették, majd a mentőszolgálat kórházba szállította.

Úttestre dőlt egy fa Hajdúnánás közelében a 3317-es számú főúton vasárnap hajnalban. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik láncfűrésszel eltávolították a fát.

Sok munkát adott a megyeszékhely tűzoltóinak a vasárnapi viharos erejű szél. Kidőlt fák és leszakadt faága adták a feladatot. Délben a Füredi úton fa dőlt egy autóra. A tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el. A város számos pontjáról érkezett riasztás a nap folyamán a szél által veszélyessé vált fák miatt, így többek között a Benczúr Gyula utcáról, Sárvári Pál, a Derék és a Gyöngyösi utcáról is.  

 

 

Színház

Kormánybiztosi látogatás és adományátadás a Debreceni Kutyaház Állatotthonban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek