Hajdú-Bihar
2021-07-27

Sok munkája volt a megye tűzoltóinak

Még sok az avartűz.

Lakóépület égett teljes terjedelmében Debrecenben az Ezerjófű utcában.

 

A lakásban nem tartózkodott senki. A megyeszékhely tűzoltói a tüzet két vízsugárral oltották el. 

 

A Libakertben és a Kolónia utcában is fa veszélyeztette a gyalogos és közúti forgalmat. A debreceni hivatásos tűzoltók láncfűrésszel gépezetes tolólétrán távolították el a veszélyt jelentő faágat. 

 

A Paprika utcában egy munkagép átvágta a gázvezetéket. A város tűzoltói és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult a helyszínre. Méréseket végeztek, amik nem állapítottak meg robbanásveszélyes koncentrációt. A gázszivárgás megszüntetéséig biztonsági zónát alakítottak ki ötven méteres körzetben és a közeli ingatlanok lakóit elzárkóztatták. A vezeték kiszakaszolását és a hiba elhárítását a gázszolgáltató szakemberei végezték el. 

 

Debrecenben a Határ útnál fél hektáron, a Remény utcában egy közel háromezer négyzetméteres területen égett a száraz aljnövényzet. Itt a tűz lakóházakat is veszélyeztetett. Mindkét helyszínen vízsugárral fékezték meg a lángokat a tűzoltók.

 

Hétfőn este Debrecen és Hosszúpályi között egy személygépjármű az útról lesodródott, fának csapódott, a fa ki is dőlt. Az autóban egy ember utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet. 

 

 A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók szabadtéri tűzhöz és közúti balesethez kaptak riasztást. A déli órákban Biharkeresztesen megközelítőleg száz négyzetméteren égett az avar és a gaz. A tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Berettyóújfalu külterületén a negyvenhetes főúton két magyar forgalmi rendszámú személyautó ütközött össze. A gépjárműveket a tűzoltók áramtalanították. 

 

 

 

Fotó: Debreceni HTP

Ókovács Szilveszter

Az arckrémek többségénél joggal szerepel a csomagoláson, hogy természetes

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek