Hajdú-Bihar
2020-11-12

Orvhalászok ellen emeltek vádat

Hamar lebukott a 3 orvhalász Újirázban.

Orvhalászat miatt emelt vádat az ügyészség azzal a 3 komádi férfival szemben, akik egy horgászegyesület területén halásztak engedély nélkül. A három férfi idén augusztus 22-én ment Újiráz községbe, ahol a horgászegyesület területén halászhálóval fogtak több kilogramm halat a Sebes-Körösből.

Két vádlott a vízben állva tartotta a 7 méter hosszú és 1,2 méter széles kerítő halászhálót, míg harmadik társuk a vízben lévő bokrokat mozgatta.

 Ezen tevékenységük során a vádlottak kifogtak 15 darab kb. 9 kg súlyú őshonos fajtájú halat.

 A fentieket a horgász egyesület hivatásos halőre észlelte, őket tetten érte, ezért a vádlottak a kifogott hallal együtt el akarták hagyni a helyszínt.

 A halak elpusztultak, így a vádlottak a horgász egyesület sértettnek több mint 76.000 forint kárt okoztak, amely nem térült meg. A sértett képviselője a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságon lefolytatott eljárás során polgári jogi igényt terjesztett elő, kérte az okozott kár megtérítését.

 Az illetékes kormányhivatal a szükséges okmányok nélküli halászat és őshonos halfaj jogosulatlan kifogása miatt a vádlottakkal szemben 190.000 Ft halvédelmi bírságot szabott ki.

A vádlottakkal szemben a Berettyóújfalui Járási Ügyészség társtettesként elkövetett orvhalászat vétsége és kisebb értékre elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. 

Fotó: police.hu

Létrejöhet a Nemzeti Vízművek

Hirdetőtáblán vezette le feszültségét egy férfi Hajdúnánáson - a rendőrök keresik

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek