Egyetemi Élet
2024-04-23

Az út vége – így búcsúztak a végzős tanár szakos hallgatóktól

Március 21-én ismét aranyban pompázó dekorációval, ragyogó fényekkel és díszes asztalokkal telt meg a Debreceni Egyetem főépületének díszudvara. Ez alkalommal a végzős tanár szakos hallgatók tiszteletére rendeztek bált a Bölcsészettudományi, Informatikai, Természettudományi és Technológiai, valamint a Zeneművészeti Karok Hallgatói Önkormányzatai.

Második alkalommal rendezték meg a Tanári bált, ahol közel 200-an jelentek meg, amely jól mutatja, hogy mennyire várták már a tanár szakos hallgatók, hogy ismét megvalósuljon ez a rendezvény. A kapunyitást követően a bál házigazdája, Varga Krisztián köszöntötte a vendégeket, majd Dr. Forisek Péter, a Debreceni Egyetem Tanárképzési Központjának főigazgatója nyitotta meg a rendezvényt, aki beszédében kiemelte, hogy a végzős tanár szakos hallgatók milyen fontos szakasz előtt állnak.

„Amikor tanárokká válnak, az egy fontos szakasza lesz az életüknek. A tanári pálya egyik célja annak a megbecsülésnek az elérése, amit majd a szülők és gyermekek részéről fognak kapni. Ezt elérni az egyik legfontosabb és legszebb pillanata ennek a szakmának.” – emelte ki főigazgató.

A nyitóbeszédek után a végzős hallgatók avatására került sor. Az avatás során a 4+1 éves tanrendben tanuló 5. éves hallgatókat, valamint az 5+1 éves tanrendben tanuló 6. éves hallgatókat köszöntötték, továbbá egy névre szóló emlékplakettet nyújtottak át nekik, ezzel is honorálva kitartásukat, áldozatos munkájukat.

Ezt követően Lakatos Péter, a Zeneművészeti Kar dékánja (zongora) és Paku András (szaxofon) előadásában hallgathatták meg a ’Astor Piazzola histoire du tango’ című darabot a bálozók. A varázslatos előadás után a vacsora, aztán pedig a báli forgatag következett, ahol a báli zenekar mellett Mr. Judge és Gruber szolgáltatta a zenét egészen a hajnali órákig.

Tar Attila Bendegúz, DEHDK PR- és Sajtóiroda, Fotó: Czombos Bence, Kovács Roland

Történelmi (karika)túra a Science Caféban

A mongol család megtalálta számítását a DEAC-nál

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek