Egyetemi Élet
2023-11-09

Újra díszben a Főépület

Három egymást követő alkalommal ezúttal is díszes pompába öltözik a Debreceni Egyetem Főépülete, hogy ünnepélyes keretek között köszöntsék az újdonsült hallgatókat, a gólyákat. Itt a 2023-as Gólyabál.

 

Először november 9-én, ma csendül fel a nyitótánc zenéje, amikor az Állam- és Jogtudományi, Bölcsészettudományi, Informatikai, Természettudományi és Technológiai, valamint a Zeneművészeti Karok elsőéves hallgatói lépnek a parkettre a „bordó estén”. Holnap, tehát pénteken a Gazdaságtudományi, Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai, Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási, illetve a Műszaki Karok válnak főszereplővé az „aranynapon”, végül pedig harmadikként november 11-én, szombaton a Medikus Gólyabálon öltözik kék pompába az egyetem.

A bálon a gólyaünnepen túl fogadáson is részt vehetnek, akik az arra szóló jegyüket váltották meg. Lesz lehetőség fotófal előtt emlékezetes felvételeket készíteni, a hagyományok pedig tovább élnek, hiszen a jelenlévők megnézhetik a látványos gólyatáncot, illetve az elsőéves hallgatók leteszik a gólyaesküt. A Medikusok bálkirályt és bálkirálynőt is választanak majd.

A hivatalos ceremóniákat, illetve a vacsorát követően mindhárom nap hajnalig szól majd a zene a Díszudvaron. Az emelkedett hangulatról a Happy and Band, valamint a Kidney Stones gondoskodik.

Barna Marci

Programajánló

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek