Egyetemi Élet
2023-01-11

A Debreceni Egyetem sportcsillagai

Január 9-én rendezték meg az idei M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát. Aligha tekinthetjük meglepetésnek, hogy a debreceni sportkiválóságok ismét bizonyították: a cívisváros és a Debreceni Egyetem méltó helyen van a magyar és a világsport elitjében.

Már az utóbbi években is remekeltek a debreceni, illetve a Debreceni Egyetem sportolói az országos, illetve nemzetközi versenyeken. Tavaly azonban nem csupán sportolóink, hanem egyik nívós sportrendezvényünk nevét is megismerhette az ország. Az év szabadidős sporteseménye 2021-ben ugyanis a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa lett.
 
Egy évvel később, 2022-ben ismét jól szerepeltek a DEAC, a Debreceni Egyetem sportolói. Több kategóriában is érintettek voltak a mieink, de két díjat el is hódítottak. Az M4 Sport és a Magyar Sportújságírók Szövetsége által közösen átadott díjakat odaítélő szakmai zsűri az Év csapata (egyéni sportágakban) és az Év női sportolója elismerésre is debreceni díjazottakat tartott érdemesnek.
Előbbi serleget a Battai Sugár Katinka – Katona Renáta – Pusztai Liza – Szűcs Luca kardvívó hölgykvartett ölelhette magához. Battai Sugár Katinka, a debreceni kardtündérként is ismert tehetség a DEAC sportolója, a Debreceni Egyetem hallgatója. A kardnégyes 2022-ben Kairóban a franciákat legyőzve ért a világ csúcsára, ezzel az esztendő egyik legfényesebb sikerét elhozva Magyarország számára.
 
 
Az Év női sportolója a DSC Debrecen, Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutója, magyar csúcstartó bajnok atlétája, Kozák Luca lett, aki szintén a Debreceni Egyetem hallgatója. Battai Sugár Katinka és Kozák Luca igen kiemelkedő pályafutását egyébként, az Egyetemi Élet is folyamatosan követi, többször szerepeltek már címlapon, illetve készített velük interjút lapunk.
 
 
Jelöltként Osváth Richárd, a DEAC kerekesszékes Világkupa-győztes, Európa-bajnok vívójának neve is elhangzott a gálán, az Év fogyatékos férfi sportolója kategóriában.
 
Gratulálunk nekik! Hajrá Debreceni Egyetem, hajrá DEAC!
 
Barna Marci

Klímaváltozás

Nyílt nap a DESOK-ban

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek