Egyetemi Élet
2021-11-30

"Késve bár, de törve nem!"

Megrendezésre került az Én egyetemem című fotópályázat záró eleme, a győztes fényképek kiállításának megnyitója. A megnyitót október végén tartották meg a szervezők a debreceni Piac utcai Volt Egyszer Kávézóban, ahol az 5 nyertes alkotás lett kihelyezve:

A megnyitót október végén tartották meg a szervezők a debreceni Piac utcai Volt Egyszer Kávézóban, ahol az 5 nyertes alkotás lett kihelyezve:
 
az I. helyezést elért ,,Tökéletes rend” című kép - Horváth Balázs műve,
 
 
a II. helyezést elért ,,Peaceful Times” című pályamunka Mu’taz Al-Shdooh-tól,
 
(CÍMLAPKÉP)
 
a III. helyezést elért ,,Értjük is” című kép Gergely Kinga Anitától,
 
 
a különdíjas alkotás, a,,Shadow of the mask” - Jeyran Farsani fotója
 
 
Végül a közönségdíjas ,,Az idő elszáll, az egyetem marad” című alkotás Bíró Dórától.
 
 
A fotópályázat ötletgazdái és lebonyolítói Dr. Márkus Edina a Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszék oktatója, Fazakas Anna, Ondi Árpád, Nádra Dóra és Majnár Ágnes hallgatók voltak.
 
A kiállítást Dr. Juhász Erika, a Debreceni Egyetem Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszék vezetője nyitotta meg a győztes pályázók és a szervezők köszöntésével, valamint egy pár perces beszéddel. Szólt arról, hogy bár a vírushelyzet megnehezítette az esemény lebonyolítását, az mégis nagyszerűen sikerült és hogy ennyi idő után végre a gyakorlatban is megvalósulhattak a tervek.
A megnyitót Gyarmati Dominik gitárjátékkal és saját dalaival színesítette, a hangulatot remekül visszaadó képek pedig Nádra Dórának köszönhetőek.
 
 
Majdnem egy év telt el a pályázat meghirdetése és a kiállítás között, azonban most, végre sor kerülhetett a kezdeményezés lezárására és a fináléra: a nyertes fotók végre kikerülhettek méltó helyükre, ami úgy gondolom nagy megtiszteltetést jelentett az alkotóiknak.
 
A kiállításmegnyitón a szervezők és a képművészek személyesen is megismerhették egymást, megoszthatták egymással tapasztalataikat, élményeiket, javaslatokat tehettek a jövőbeni lehetséges programokra. Közvetlen, remek hangulatban telt az este: közös képek készültek a pályázókkal és a szervezőkkel, a pályázók saját képeiket büszkén mutatták be az érdeklődő jelenlévőknek.
 
Az előzmények: 2020. november 11-én indult a fotópályázat, amelyet a Debreceni Egyetem Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszék hallgatói álmodtak meg Dr. Márkus Edina a Tanszék oktatójának vezetésével. A fotópályázat témája a Debreceni Egyetem színes egyetemi életének bemutatása volt. A legkülönlegesebb képeket jutalommal díjazták a szervezők.
 
A fotózás szerelmesei, az érdeklődő egyetemi hallgatók december harmadikáig küldhették be pályamunkáikat, amelyeket aztán egy egyetemi munkatársakból (Löki Viktor –biológus, fotós; Ölveti László – Egyetemi Élet, főszerkesztő, Petró Leonárd – Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, közönségkapcsolati főigazgató-helyettes, Rőfi Mónika – Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ, központvezető) és a volt Egyszer Kávézó tulajdonosából álló zsűri bírált egyéb lehetőségek híján - online zsűrizés keretében december 8-án. Az eredményhirdetést december 9-én 14:00-kor tartották.
 
Noha a pandémiás helyzet, a bezártság igencsak megtépázta a közösségi programokat, szórakozási lehetőségeket mégis nem várt érdeklődés övezte ezt a kezdeményezést, aminek a szervezők nagyon örültek. A képek november végéig voltak megtekinthetőek a Volt Egyszer Kávézóban.
 
Majnár Ágnes

Véradásra és plazmaadásra kér a vérellátó szolgálat

Jó hírek olvashatók ki a debreceni szennyvízadatokból

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek