Egyetemi Élet
2021-03-19

Csak a DEAC!

Zárt kapuk mögött ugyan, de a világjárvány ellenére is dübörög a hazai futballélet, így NB II-es csapatunk legutóbbi öt mérkőzését, míg a megyei első osztályban szereplő DEAC II. négy, valamint a DASE két összecsapását is górcső alá vehetjük. Az eredménylajstrom változatos, hiszen több bravúros győzelem mellett, egy-két fájó vereség is említhető az elmúlt hétvégékről

Egyre sűrűsödnek a viharfelhők NB II-es alakulatunk felett, hiszen kilenc játéknappal a bajnokság zárását megelőzően 14 pont a hátránya az éppen bennmaradó, azaz tizenhetedik helyen álló Kolorcity Kazincbarcikával szemben. A helyzet annak ellenére is egyre nehezebbnek tűnik, hogy Sándor Tamás együttese a DEAC Sport Campuson négy pontot is összeszorgoskodott az utóbbi hetekben. A Szolnoknak egy tizenegy meccses veretlenségi szériáját törték meg labdarúgóink egy 2-0-s győzelemmel, valamint szintén hazai pályán, a dobóra is esélyes Gyirmót FC Győrtől csentek el egy pontot focistáink. A Tisza-partiak ellen Kundrák Norbert lőtt bődületes gólt a hetvenedik percben, majd néhány perccel később Székely Dávid tudott fejjel betalálni egy szöglet után. Ahogy egy rögzített játékhelyzetet követően tudott kapuba bólintani Papp Ferenc is a gyirmótiak ellen 1-1-re végződő hétközi összecsapáson.

Legjobbjaink helyzete azonban a bravúrpontok ellenére sem rózsás, hiszen a két mérkőzés között az ETO Parkban maradtak alul Priskin Tamás góljának köszönhetően 1-0-ra, majd a hozzájuk hasonlóan a kiesés elől menekülő Kolorcity Kazincbarcika vendégeként szenvedtek 3-1-es vereséget. Utóbbi rangadón 1-0-s barcikai előnnyel vonulhattak szünetre a felek, majd rögtön a második játékrész elején tovább növelték előnyüket a sárga-mezesek, melyre Sidibe büntetője révén még volt válasza a mieinknek a félidő derekán, s úgy tűnt, akár az egyenlítés is összejöhet. A hajrában azonban ismét a házigazdák örülhettek, egy egyéni hibát kihasználva Toma György volt eredményes a jobb összekötő helyéről, kialakítva ezzel a végeredményt.

A 29. fordulóban a koronavírus - járvány harmadik hulláma a DEAC labdarúgócsapatát sem kerülte el. Összesen kilenc játékos tesztje lett pozitív, a vezetőség halasztási kérelemmel fordult a Szeged felé, ám az ellenfél ebbe nem egyezett bele, így megrendezték a találkozót a Dóczy József utcában, ahol a Szeged – Csanád Grosics Akadémia csapata nyert, kettő egyre.

Négy kiélezett összecsapáson van túl Katona László DEAC II.-je a megyei premier ligában a már korábban közölt, Hajdúböszörmény elleni kiütéses sikert követően. Először a Hajdúnánás otthonában ért el értékes döntetlent fiatal csapatunk, ahol két saját nevelésű labdarúgónk, Kocsis László és Áros Csenger talált be még az első játékrészben, ám ellenfelünknek mindkét találatra volt válasza, s így döntetlenre mentette az összecsapást. Ezt követően az előző kiírás győztese, a Monostorpályi látogatott a Dóczy József utcába, s vitte el mindhárom pontot. Csák Zsolt révén, az múlt heti összecsapáshoz hasonlóan, a mieink kezdték jobban a találkozót, s már a 12. percben megszerezték a vezetést, ám még a szünet előtt egalizálni tudott riválisunk, majd a hármas sípszó előtt nem sokkal Tóth Attila is mattolta Sáfár Pétert, kialakítva ezzel a 2-1-es vendég győzelmet.

Búslakodásra azonban nem maradt ideje labdarúgóinknak, hiszen a következő hétvégén már Hajdúsámsonban vizitálhattak egy amolyan „hatpontos” összecsapáson. A mérkőzés sokáig a tervek szerint alakult, ugyanis Tóth Levente duplájával még a 92. percben is 2-1-es vezetésre álltak fiaink, ám egy perccel később egyenlíteni tudtak a házigazdák, majd a ráadás ötödik percében a győzelmet jelentő tust is bevitték a bennmaradásért küzdő sámsoniak. A 19. fordulóban hazai pályán tudott győzni a DEAC II., Csák Zsolt hetvenedik percében lőtt góljával a Balmazújváros FC. ellen. Formálódó együttesünk tizenöt megszerzett pontjával a 13. helyen áll. 

Két fontos győzelmet tudhat maga mögött az egyre meggyőzőbben futballozó DASE gárdája, amely először az élmezőnyben található Derecskét győzte le ideiglenes hazai pályáján 2-1 arányban. Egyetemistáink Hajdúszoboszlón fogadták riválisukat az első tavaszi játéknapon, ahol Rácz Norbert fejesével szereztek vezetést az első játékrészben, majd Kiss Levente révén a lefújás előtt nem sokkal tovább növelték előnyüket. Hogy ne legyenek izgalommentesek a ráadás percei, arról a vendégek büntetőből szerzett találata gondoskodott, beállítva a végeredményt.

Néhány nappal a remekbeszabott siker után, hazai környezetben fogadták Éder Gergőék az idén masszív középcsapattá érő Vámospércs alakulatát. Fent említett középpályásunk győztes góllal járult hozzá a gólzáporos győzelemhez, amelyen két-két találatot jegyzett egyébiránt Al-Sherjai Rauf és Bucz Bence is. Az 5-4-es diadalt követően futballistáink huszonhét szerzett ponttal a tabella nyolcadik helyén állomásoznak tisztes távolságban a kieső, s a dobogós helyektől egyaránt.

Csapataink soron következő hazai mérkőzései:

DEAC – Vasas FC, április. 7., 16:30 DEAC pálya

DEAC II. – Püspökladányi LE, április.10., 15.30 Agrárpálya

DASE – Balmazújvárosi FC, április.11., 15:30 Agrárpálya

 

fotó: Derencsényi István

Halálos baleset körülményeit vizsgálják a megyei rendőrök

Ferenczi János: A DVSC-nél képzelem el a jövőm

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek