Egyetem Tér
2023-11-30

Fejlesztő mentorprogram a BTK-n

Az őszi félév végig elérhető a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Angol-Amerikai Intézet ingyenes online mentorprogramja, a Writing Center, amelyben tanárképzésben részt vevő felsőbb éves hallgatók és doktoranduszok tutorként, coach-ként segítik alsóbb éves társaik tanulmányait.

A kari és intézeti forrásból megvalósuló program célja a lemorzsolódás csökkentése, a tehetséges, de esetleg még nyelvi problémákkal küzdő magyar és külföldi hallgatók támogatása.

Ebben a félévben 11 hallgató lát el tutori feladatokat. Három-négy társuk tanulmányait segítik elsősorban esszék és beadandók ellenőrzésével, emellett közreműködnek a nyelvi alapvizsgára történő felkészítésben is.

A tutorok között vannak olyan diákok is, akik néhány hónappal vagy évvel ezelőtt még segítségért fordultak a Writing Center-hez. Ilyen Bódis Mira Mária angol-magyar szakos, negyedéves hallgató is.

 Leendő pedagógusként számomra ez hatalmas lehetőség, hiszen a szakmai tapasztalatszerzés mellett gyakorolhatok olyan, a tanári pályához elengedhetetlen kompetenciákat, mint a türelem, az együttműködés és a kommunikáció ­– hangsúlyozta Bódis Mira Mária.

A teljes program online zajlik az e-learning rendszer segítségével. A munkát ebben a félévben az Angol-Amerikai Intézet két oktatója, Lénárt-Muszka Zsuzsanna tanársegéd és Takácsné Tóth Emőke nyelvtanár koordinálja.

A Writing Center három éve működik az Angol-Amerikai Intézetben, és mindig nagy öröm, amikor pozitív hallgatói visszajelzéseket kapunk – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Lénárt-Muszka Zsuzsanna, aki 2020-ban még doktorjelöltként vett részt a tutorálásban.

Elmondta, hogy a hozzájuk segítségért forduló hallgatók mindig kiemelik: a tutorok nemcsak készségesek, hanem rendkívül sok hasznos tanácsot is adnak.

A mentorprogram segítségével a hallgatók személyre szabott segítséget és javaslatokat kapnak a tutoroktól, akik a beküldött munkákat aprólékosan kielemzik, és írásbeli visszajelzés után szóban is rámutatnak a beadandókban fellelt szerkezeti, nyelvi vagy stílusbeli problémákra – ismertette Takácsné Tóth Emőke.

Az Angol-Amerikai Intézet Writing Center programja a félév végéig várja az angol szakos hallgatók jelentkezését.

Bővebb információ: https://ieas.unideb.hu/en/writing-center

 

 

 

Sajtóközpont - BZs

Bosszút állt a szakítás miatt

Csepregi Évát hatalmas megtiszteltetés ért

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek