Debrecen
2023-11-30

Bosszút állt a szakítás miatt

Az egyedül maradt férfi megrongálta, majd az utcára tette a volt szerelme nála hagyott holmiját.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett 2022 decemberéig élettársi kapcsolatban voltak, majd a nő elköltözött a férfi által használt lakásból. Később kibékültek és még párkapcsolatban voltak, de a sértett nem költözött vissza.

A pár 2023. február végén végleg szakított és megállapodtak abban, hogy a nő mikor viszi el a férfinál maradt holmiját. Amikor a sértett a megbeszélt időpontban megjelent a társasháznál, azt vette észre, hogy a férfi a bútorait, ruhaneműit kitette az utcára egy fa tövébe. Előtte azonban mindent megrongált, több bútort megkarcolt, egy matracot és a nő cipőit kihasította, a háztartási gépeinek vezetékét pedig elvágta.  

Az elkövető a tettével összesen 123.000 forint kárt okozott, ami teljes egészében megtérült, mert a férfi a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozása során átutalta az összeget a sértett bankszámlájára.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő férfit kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján, tárgyalás lefolytatása nélkül hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

 

KSH: októberben 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg

Fejlesztő mentorprogram a BTK-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek