Egyetem Tér
2023-11-15

Zöld Börze: Nem csak az fontos, ami védett!

A biodiverzitás fontosságára hívta fel a figyelmet az idei, immár 13. Zöld Börze a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Főépületében. A Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága által szervezett rendezvényen 12 helyi zöld szervezet is bemutatkozott.

Az esemény megnyitóján Stündl László, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja arra hívta fel a figyelmet, hogy a környezet sokszínűségének megőrzéséhez elengedhetetlen a környezettudatosság.

A szemléletformálásra fókuszáló rendezvényen szó volt egyebek mellett a levegőminőség javításának lehetőségeiről, a zöldítésről és a felelős állattartásról. A zöld szervezetek nyereményjátékokkal készültek, vadvirág magkeveréket vihettek haza például azok, akik válaszoltak a Future of Debrecen kérdőívének kérdéseire. A Természettár kézműves részlegén könyvekből készíthettek sünit a látogatók, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark standjánál pedig Lorenzóval, a papagájjal és Bellával, a törpenyúllal is találkozhattak.

A 13. Zöld Börze kiállítói között voltak a régió környezetvédelmi szervezetei, egyebek mellett a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Nagyerdei Kultúrpark, valamint a Természettár, a HungAIRy, a Tiszatáj Közalapítvány és a Zöld Kör is.

A rendezvényről további részleteket olvashatnak a DEHÖK weboldalán.  

Sajtóközpont/DEHÖK

Rekordok

Dombi Tibor

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek