Egyetem Tér
2023-08-15

DE GTK: újabb duális partner

Komoly szakmai tapasztalattal, családias környezetben várja a leendő szakembereket a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának legújabb duális partnercége. Nyolc mesterszakról csatlakozhatnak szeptember végéig azok a hallgatók, akik a TradE&EvenT Kft-nél szeretnék eltölteni tanulmányi idejük felét.

A DE GTK hallgatói jelenleg többszáz gyakorlati hely közül válogathatnak a vállalatóriásoktól a néhány fős családi vállalkozásokig a legkülönfélébb piaci szegmensekből. Néhány napja újabb cég csatlakozott a kar duális képzőhelyei közé.  
 

- Minden egyes partneri megállapodás fontos számunkra, mert ezáltal több lehetőséget tudunk kínálni hallgatóinknak. Új duális partnerünk azoknak lehet kiváló gyakorlati hely, akik nem egy nagy multinacionális vállalatnál, hanem egy kisebb, családias, de szakmai szempontból kiváló fejlődési lehetőséget ígérő környezetben szeretnék csiszolni az egyetemen elsajátított szakmai ismereteiket – részletezte Fenyves Veronika dékán a DE GTK és a TradE&EvenT Kft. között létrejött együttműködés aláírásán. 

A 15 éve működő cég gyárak indirekt anyagellátásávaal foglalkozik, debreceni és a környékbeli vállalkozásokkal áll kapcsolatban. Összesen nyolc mesterszakról (ellátásilánc-menedzsment, marketing, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, sportközgazdász, számvitel, vállalat gazdaságtan, vállalkozásfejlesztés, valamint vezetés és szervezés) várja azokat a fiatalokat, akik a tanulmányi idejük felét valós piaci környezetben szeretnék eltölteni, hogy releváns szakmai gyakorlatot, majd akár egy kiváló állást is szerezzenek. 

- Proaktív jelleggel próbálunk felkészülni azokra a kihívásokra, amelyeket az újonnan betelepülő gyárak támasztanak majd velünk szemben a közeljövőben. Ehhez a lehető legjobb szakembereket szeretnénk magunk mellett tudni, akik adott esetben akár már az egyetemi évek alatt is szívesen megismerkednének a cégünk sokrétű tevékenységével – hangsúlyozta Berettyán Péter ügyvezető, aki maga is gazdasági agrármérnökként végzett a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán, és a duális képzés előnyeiről korábbi konzulensétől, Dajnoki Krisztina tudományos dékánhelyettestől értesült.

A duális képzésekre a DE GTK hallgatói augusztus végéig jelentkezhetnek a cégekhez. Az intézmény és a partnervállalatok duális célú együttműködéseiről ezen a linken lehet további részleteket találni.

Néhány korty Debrecen

Augusztus 19-20 - több mint száz program várja Budapesten az ünneplőket

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek