Egyetem Tér
2023-10-24

Bravúros fordítás

Tizennyolc pontos hátrányt ledolgozva nyert hétvégén a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a Körmend ellen. A jégkorongozók két sikerrel megvívott találkozón vannak túl. A többi csapatunk mérkőzése nem alakult jól.

Kosárlabda
Hazai pályán ötpontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsata a Tippmix Férfi NB I. A 4. fordulójában az EGIS Körmend együttese felett. Mócsán Bálinték az első félidőben már 18 pontos hátrányban is voltak, de a fordulás után varázsütésre megváltozott a játékuk, folyamatosan közelebb kerültek riválisukhoz, a végjátékban pedig a maguk javára fordították a mérkőzést, amely 75-70-es debreceni sikerrel zárult.

- Gratulálok mindkét csapatnak, jól játszott a Körmend, mi viszont teljesen el voltunk veszve fejben az elején, sok kihagyott dobásunk volt, ezek mind a nem megfelelő koncentrációra utalnak. A második félidőben javult a játék, mindössze huszonhat pontot kaptunk, sokkal jobban védekeztünk és a támadás is jobban ment. Profik vagyunk, a jövőben muszáj a kezdetektől fogva erősen játszanunk, hisz így uralhatjuk az egész mérkőzést. Örülök a győzelemnek, biztos vagyok benne, hogy úgy is tudunk játszani, ahogy itt a második félidőben, csak át kell törnünk a fejekben lévő gátat – összegzett Andjelko Mandics vezetőedző.

Jégkorong
Kettőből két győzelem a jégkorongcsapat hétvégi mérlege az Erste Ligában. Vaszjunyin Artyom együttese pénteken hazai pályán a DAB gárdáját győzte le 4-2-re, majd vasárnap a FEHA19 otthonában szétlövés után nyert 2-1-re.

- Nehéz meccsre készültünk, hiszen ez a FEHA nem az a csapat, amely két éve volt. Hat nagyon jó hátvédjük van, a csatárok pedig több éve Anatolij Bogdanov keze alatt dolgoznak, pontosan tudom, milyen munka folyik itt, és mennyire nehéz mindenkinek ellenük. Fiatalok, így van hullámvölgy a játékukban, de arra készültünk, hogy kemény, szoros meccs lesz, és ez be is igazolódott. Nagyon nehéz feltörni a védelmüket, rengeteget mozognak, betartják a taktikát. Húsz perccel lehetünk elégedettek, a többi átlag alatti vagy elmegy kategória volt. Mindig elmondjuk, hogy nem szabad lebecsülni a fiatalokat, remélem, most már eljut mindenki tudatáig – fogalmazott a FEHA elleni mérkőzés után Vaszjunyin Artyom vezetőedző.

Futsal
A DEAC férfi futsalosai egy héttel ezelőtt bravúros győzelmet arattak a veretlen Veszprém felett. Tihanyi Csaba vezetőedző akkor elmondta, hogy ez a siker csak akkor ér valamit, ha játékosai pénteken a Pécs otthonában is megszerzik a három pontot. Sajnos nem így történt. Az újonc baranyaiak – akik a forduló előtt nyeretlenül álltak a tabella legalján – meglepetésre 4-3-ra legyőzték az egyetemistákat.

Röplabda
A DEAC női röplabdacsapata csütörtökön a Győrt fogadta a Magyar Kupában. Kuszkó Zsolt tanítványai ugyan 3:2-es vereségbe futottak bele, de a továbbjutás így is összejött. Játékosaink sokat nem pihenhettek, mivel szombat délután már az Eötvös gárdájának otthonában vizitáltak. A cívisvárosi rangadó sok szurkolót vonzott, és a drukkerek aligha bánták meg, hogy ezt a programot választották, mivel fordulatos összecsapást láthattak, amelynek végén a hazaiak nyertek 3:2-re.

- Nagyon jó meccs volt, látványos labdameneteket produkáltak a játékosok. Sok esetben a szerencsével is hadilábon álltunk, mivel a hálóról lecsorgott labdák gyakran megtréfáltak minket. Érződött rajtunk a csütörtöki kupameccs miatti fáradtság. Főleg a támadásban nyújtott teljesítményünk miatt maradt bennem némi hiányérzet, ám ilyen meccsekből lehet építkezni – összegzett Kuszkó Zsolt vezetőedző.

Labdarúgás
Az Eger gárdáját fogadta a DEAC az NB III Észak-keleti csoportjában. A kiegyenlített találkozó 88. percében a csereként beállt Virág Gergő révén szerzett vezetést a hazai együttes, és úgy tűnt, zsebben van a három pont, ám éppen a lefújás előtt a vendégek is betaláltak a 93. percben, így megmentettek egy pontot.

Kézilabda
A DEAC férfi kézilabdacsapata zsinórban három veretlenül megvívott bajnoki után vasárnap délután a Fejér B.Á.L. Veszprém U21-es együttesének otthonában vizitált. Az újabb győzelemhez közel álltak Mándi Norberték, ám végül egygólos, 28-27-es vereséget szenvedtek.

A bruttó átlagkereset 555 900 forint volt 2023 augusztusában

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek