Egyetem Tér
2023-07-19

Debreceni progrock a Campus Fesztiválon

Kizárólag saját dalokból álló repertoárt játszik szerda este a Campus Fesztiválon az Android együttes, melynek tagja Tőzsér József, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese is. A hagyományoknak megfelelően az Android önálló koncertje után Impacttá alakul, korábbi zenésztársakkal és egy meglepetésvendéggel kiegészülve.

Igazi kuriózumnak számít minden évben az Android és az Impact koncertje a Campus Fesztiválon, hiszen az elsősorban a hetvenes évek progresszív rockjából táplálkozó zenekarok révén ez a tradicionális és komplex zenei élményt nyújtó műfaj is megjelenhet Kelet-Magyarország legnagyobb könnyűzenei rendezvényén. 

Tőzsér József, az Android billentyűse, a Debreceni Egyetem élettudományokért felelős ágazatfejlesztési rektorhelyettese szerint ezúttal is hálás feladat jut nekik, hiszen olyan zenét fognak játszani, mely remélhetőleg a fiatalabb közönség tetszését is elnyeri majd, ezáltal népszerűsíthetik a progresszív rockot a Campuson.

- Nagyon készülünk a koncertre. Természetesen most is komolyan vesszük a fellépést, hiszen nagy lehetőség ez számunkra is. Megmutathatjuk magunkat a fesztiválozóknak és közben egyfajta zenei küldetést is teljesíthetünk és nagyon fogjuk élvezni azt, hogy színpadon lehetünk. Elégedettek lennénk azzal, ha megismételnénk a tavalyi sikerünket. Szerencsés a színpad elhelyezése, hiszen a Nagyszínpad hangereje nem befolyásolja majd a produkciónkat, így csendesebb, líraibb dalokat is lehet majd tőlünk hallani – nyilatkozta a hirek.unideb.hu-nak a rektorhelyettes.

A koncert különleges apropója, hogy a Campus Fesztivál megemlékezik a debreceni rockzene elmúlt hatvan évéről, ennek megfelelően egy, a jubileumot kiemelő színpadot állítottak fel a helyi zenekaroknak. Ezen lép fel az Android és az Impact is. Tőzsér József hozzátette: az Android meghatározó szerepet töltött be ebben a rocktörténeti időszakban, hiszen az együttes már 43 éves sikertörténetet tudhat maga mögött. 

Az Android szerda este 20:20-tól játszik a Made In Debrecen 60 Színpadon, majd 21:30-tól alakul át Impact zenekarrá, melyhez csatlakozik Szabó László gitáros, korábbi külügyminiszter-helyettes, Makranczi Béla, a Tűzlabda zenekar énekese, valamint egy meglepetéstagot is köszönthet majd a közönség.

Sajtóközpont - BZ

Katasztrófavédelmi főpróbát tartottak a Campus szervezői

Szereted a retro zenét?

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek