Debrecen
2023-07-19

Katasztrófavédelmi főpróbát tartottak a Campus szervezői

A hivatalos kapunyitás előtt katasztrófavédelmi főpróbát tartottak a Campus Fesztivál szervezői. A rendhagyó eseményen valamennyi érintett hatóság jelen volt, a tűzoltóság és a rendőrség képviselői, valamint a rendezvény idejére felállított operatív törzs tagjai is. A szervezők ezzel az akcióval szeretnék még biztonságosabbá tenni az egyik legnagyobb hazai fesztivált.

Túl vagyunk a hatósági ellenőrzéseken, gyakorlatilag mindent rendben találtak a szakemberek.” - nyilatkozta Páll László a fesztivált szervező Debreceni Campus Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A főpróba egyébként a legjobbkor történt, hétfő kora este erős szél kíséretében zivatar csapott le a debreceni Nagyerdőre, ahol a fesztivál építése is nagyban zajlott. Az időjárás nem tudott kifogni a színpadokon, minden felépítmény állta a sarat és jól vizsgázott, csakúgy, mint kedden a szakemberek alapos ellenőrzése során.

„Azzal, hogy katasztrófavédelmi főpróbát tartottunk, önként felvállaltuk, hogy még tudatosabban készülünk a biztonságra, fontos szempont, hogy zökkenőmentesek legyenek a biztonsági intézkedéseink.”- folytatta az ügyvezető.

„A biztonsági tervnek megfelelő gyakorlatokat hajtottunk végre, menekítési próbát tartottunk, mivel fontosnak tartjuk, hogy a fesztiválon dolgozó munkatársaink még felkészültebben várják a közönséget és segítsenek, ha baj van. Első alkalommal szerveztük meg, a személyzet és az infrastruktúra is kiválóan vizsgázott.”

A Campus Fesztivál területe nem véletlenül kapta az ötcsillagos fesztiválhelyszín elnevezést. Számos közérdekű és kényelmi szolgáltatást kínál, így többek között lesz 0-24 órás orvosi és mentőügyelet, több mint százötven vízöblítéses WC, a Nagyerdei Stadion pedig bármilyen időjárás esetén rendelkezésre áll és biztosítja a biztonságos szórakozást.

A Campus Fesztivál szerdán, 14 órától nyitja meg kapuit.

 

 

Játsszunk most együtt!

Debreceni progrock a Campus Fesztiválon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek