Egyetem Tér
2021-02-01

Új képzésekről döntöttek

Oktatási ügyekről, szabályzatváltozásokról, valamint új képzések létesítéséről és indításáról döntött január 28-án a Debreceni Egyetem legfőbb döntéshozó testülete. A Szenátus tagjai elektronikusan szavaztak.

A testület jóváhagyta a decemberi, valamint a – modellváltásról döntő – januári szenátusi ülések jegyzőkönyveit, valamint támogatta címzetes egyetemi tanári cím adományozását Ferencz Orsolya Ildikó tudományos főmunkatárs, űrkutatásért felelős miniszteri biztos, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete részére.A Kenézy Gyula Egyetemi Kórház mint különálló szervezeti egység megszűnése miatt módosították az SZMSZ karok működési rendje melléklet Általános Orvostudományi Karra vonatkozó részét. Az Informatikai Karon megszűnik a Könyvtárinformatika nem önálló Tanszék, miután a Szenátus  korábbi határozata alapján az informatikus könyvtáros alapképzési szak, a könyvtártudomány  mesterképzési szak, könyvtárpedagógia tanár mesterképzési szak és a könyvtárostanár osztatlan tanári szak felmenő rendszerben, 2020. augusztus 1-jétől átkerült az Informatikai Karról a Bölcsészettudományi Karra. Ezek mellett módosultak a Gazdaságtudományi Karra és a Népegészségügyi Karra vonatkozó részek is. A Szenátus elfogadta az SzMSz Szolgáltató és Igazgatási Egységek Működési Rendje című mellékletének a – tavaly létrehozott – Könnyűzenei Intézetre vonatkozó részét.

Változott a Debreceni Egyetem felvételi eljárásról szóló szabályzatának Állam- és Jogtudományi Karra vonatkozó melléklete, a tanulmányi és vizsgaszabályzat Műszaki Karra vonatkozó melléklete, valamint a hallgatói térítési és juttatási szabályzat Egészségügyi Karra vonatkozó melléklete. A testület támogatta a Debreceni Egyetem Minőségbiztosítási Kézikönyvének változását, valamint a 2020/2021. tanév időbeosztásának módosítását a GTK-n.

Számos új képzésről döntött a Szenátus. Megszavazták a kortárs könnyűzene (ZK) alapképzési szak indításának, az adattudomány (IK) mesterképzési szak, a magyar és angol nyelvű biostatisztika (NK) mesterképzési szak, valamint a magyar és angol nyelvű egészségfejlesztés (NK) mesterképzési szak létesítésének javaslatát. A testület jóváhagyta az iráni University of Isfahan intézménnyel történő együttműködési megállapodás aláírását is.

DE Sajtóiroda - TPL

Kollégái mentettek meg egy 50 éves nőt

Merkel: nyár végéig minden felnőttet be lehet oltani Németországban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek