Egyetem Tér
2021-09-20

RUR-rangsor: élen az orvosképzésben

Legjobb hazai orvostudományi képzőhelyként a 228. helyet szerezte meg a Debreceni Egyetem a Round University Ranking orvostudományi rangsorában. Az intézmény több mint száz pozíciót lépett előre az elmúlt két évben a tematikus listán.

Több mint ötven helyet javított tavalyi eredményén, és a 228. helyet szerezte meg a Debreceni Egyetem a Round University Ranking (RUR) 2021 Medical Sciences World University Ranking rangsorában, ezzel a legjobb magyarországi orvosképző egyetem lett. A DE a vizsgált területek közül az oktatásban teljesített a legjobban (83.), ezt követik a nemzetközi mutatók (231.), a pénzügyi fenntarthatóság (289.) és a tudomány (406.).  
 
- A Debreceni Egyetem számára kiemelten fontos fókuszterület az egészségipar, ezen belül is az egészség- és orvostudomány, így ez a nagyszerű eredmény megfelelő visszajelzés az intézmény számára az elvégzett munkáról – fogalmazott Pintér Ákos. A Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese hozzátette: külön öröm, hogy az intézmény folyamatosan tud fejlődni, hiszen 2019-ben még csak a 346. volt, tavaly a 296., idén pedig már legjobb magyar egyetemként a 228. lett.

A Round University Ranking (RUR) 2021 Medical Sciences World University Ranking tematikus lista a világ 505 vezető felsőoktatási intézményének teljesítményét vizsgálta. Valamennyi egyetemet ugyanaz a 20 mutató és az egyetemi tevékenység négy kulcsterülete alapján – oktatás (40%), kutatás (40%), nemzetközi mutatók (10%) és pénzügyi fenntarthatóság (10%) – értékeli, mint a RUR World University Rankings. 
 
A Debreceni Egyetem (228.) mellett a hazai intézmények közül csak a Semmelweis Egyetem (241.) és a Szegedi Tudományegyetem (247.) tudott felkerülni a listára. 
 
A rangsor élén három egyesült államokbeli intézmény: a Harvard University, a Northwestern University és a Washington University in St. Louis végzett. 

1072 az új fertőzött, elhunyt 13 beteg

Hétvégi eredmények

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek