Egyetem Tér
2022-06-13

Részvételi rekorddal tért vissza a DErbi

Két év szünet után minden eddiginél többen, több mint ötezren látogattak ki idén a Debreceni Egyetem munkatársainak és családtagjainak szóló egész napos közösségi programra, a Dolgozói DErbire. A fő attrakció a főzőverseny volt, száz bográcsban készültek az ételek pénteken a Nagyerdei Stadion mellett.

- Az egyetem vezetésének fontos, hogy a DE munkavállalóinak lehetőségük legyen arra, hogy szakmáktól függetlenül, közösen jól érezhessék magukat, közös emlékeik lehessenek, és megéljék összetartozásukat.  A DE minél több ilyen lehetőséget szeretne biztosítani az itt dolgozóknak, mint a YouDay, a Campus Fesztivál és a legújabb a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram - fejtette ki a hirek.unideb.hu-nak Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

A DErbi 2016-ban indult, és egyre népszerűbbé vált a dolgozók körében, de az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt nem volt lehetőség a találkozó megrendezésére.

- Mivel az elmúlt években elmaradt a rendezvény, ezért is nagyon nagy várakozással álltunk az idei előtt. Hoztunk a már bevált népszerű programokat, amelyeket szerettek a korábbi DErbik részvevői, és számos újdonsággal is készültünk, nem csak a legkisebbeknek. A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy ötezernégyszáz egyetemi dolgozó és családtag vett rész az eseményen - tette hozzá Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője, a program fő szervezője.

A DElikát főzőverseny Csernoch László tudományos rektorhelyettes és Ratku János séf alkotta zsűrijét Budai Péter sztárséf vezette. A gasztrovetélkedőn 3 kategóriában hirdettek győztest: a babgulyás kategóriában a Gasztrotündérek, a Gasztroenterológiai Klinika csapata nyert, slambuc kategóriában Veszi a Veszi, a GTK Vezetés- és Szervezéstudományi Intézet csapata bizonyult a legjobbnak, míg a pörkölt kategóriában a PörkÖrdögök, a DE Oktatási Igazgatóságának csapata lett az első. A zsűri kedvence: a Has-pártiak, az ÁOK Élettani Intézet babgulyása volt.

A DE dolgozókat és családjaikat különböző játékos, ügyességi és sportversenyekkel, kézműves, egészségügyi és zenés programokkal várták a szervezők, volt többek között lovaglás, kutyás bemutató, aszfaltrajzverseny, falmászás, arc- és hennafestés és borkóstolás is. Idén először csatlakozott a programhoz a Magyar Honvédség is, akik harcászati- és fegyverbemutatót tartottak, de a Tűzoltóság is kivonult a rendezvényre. Az egész napos rendezvényt a Nyughatatlan zenekar koncertjét követően, retro party és jelmezverseny zárta.

Sajtóközpont - ÉE

Kínai tanévzáró a Debreceni Egyetemen

A vámpíroktól a migránsokig

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek