Egyetem Tér
2023-07-03

Létrejött a Gróf Tisza István Campus

A Debreceni Egyetem részeként, a Klinikai Központ Gróf Tisza István Campusaként folytatja tevékenységét a berettyóújfalui kórház július elsejétől. A fenntartóváltás nem befolyásolja a betegellátást, az továbbra is folyamatos és zavartalan.

Az Országgyűlés május 11-én kihirdetett döntésével, az egyes egészségügyi, egészségbiztosítási és gyógyszerészeti tárgyú törvények módosításával július elsejétől a Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház a Debreceni Egyetem Klinikai Központ részeként működik a jövőben, Gróf Tisza István Campus néven.

A Debreceni Egyetemen belül az integráció szakmai részéért a Klinikai Központ a felelős, az adminisztratív működési folyamatok egyetemhez illesztését pedig a Kancellária irányítja.

A fenntartóváltásról a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöksége és a Kancellária vezetői a helyszínen tájékoztatták a Gróf Tisza István Campus dolgozóit. Az eseményen elhangzott: a változás nem érinti a betegellátást, a gyógyító munka a következő időszakban is folyamatos és zavartalan lesz.

-    Továbbra is a gyógyítás a legfontosabb feladatunk, a betegek gyógyulása érdekében dolgozunk. Arra törekszünk, hogy a közös munkával az ellátás minősége és biztonsága a korábbinál is magasabb szinten folytatódjon. A Klinikai Központ vezetőségének célja, hogy az európai élvonalba mutató, progresszívan fejlődő betegellátást biztosítsunk. Ez a folyamat a Kenézy Gyula Kórház integrációjával már 2021-ben elkezdődött, most pedig a Gróf Tisza István Kórház egyetemi campusként való csatlakozásával folytatódik – hangsúlyozta Szabó Zoltán, a DE Klinikai Központ elnöke. 

A professzor hozzátette: a jövőben a Gróf Tisza István Campus szakembereinek is lehetősége lesz bekapcsolódni az egyetem oktatási és kutatási tevékenységébe.

Gál Mária ápolási és szakdolgozói igazgató az ápolásszakmai terület legfontosabb feladatait ismertette.

-    Az ápolási protokollok egységesítése, illetve az ápolásszakmában használt minőségbiztosítási dokumentumok egyeztetése, koordinálása már elindult. Az ápolástámogató rendszer bevezetése fontos feladat lesz, amely a Klinikai Központ valamennyi – Nagyerdei, Kenézy Gyula, Gróf Tisza István – campusát egyaránt érinteni fogja– fogalmazott Gál Mária, ápolási és szakdolgozói igazgató. 

A tájékoztatón elhangzott: minden dolgozó munkájára számítanak a jövőben. 

Borné Lampert Andrea általános kancellárhelyettes ismertette, hogy a berettyóújfalui kórház 895 munkatársa jogutódlással került át a Debreceni Egyetem szervezetébe. Munkaszerződésük lényeges elemei, mint a munkabérük, a munkakörük, a munkaidejük és a foglalkoztatásuk helye is változatlan marad. Az egészségügyben dolgozó, de nem betegellátó munkát végzők (217 fő) július elsejével az egészségügyi szolgálati jogviszonyból munkaviszonyba kerültek át. A gazdasági, működtetési feladatokat ellátó dolgozók a Kancellária részeként működő Campus Gazdasági Igazgatóság keretén belül folytatják munkájukat. 

Az integrációval egyidejűleg végrehajtották az egészségügyi szakdolgozók és egészségügyben dolgozók július 1-től életbe lépő jogszabályon alapuló béremelését.

A Gróf Tisza István Campus vezetői – Muraközi Zoltán campus igazgató, Simkovics Enikő általános igazgatóhelyettes, Halászné Szilágyi Gyöngyi ápolás-szakmai igazgatóhelyettes, valamint Perge Zoltán campus gazdasági igazgató – Szabó Zoltántól, a Klinikai Központ elnökétől, Gál Mária ápolási és szakdolgozói igazgatótótól és Borné Lampert Andrea általános kancellárhelyettestől vették át kinevezésüket. 

A július elsejei integrációt követően a Klinikai Központ mintegy 3500 betegággyal és 7700 dolgozóval három campuson folytatja működését. 

Sajtóközpont - CzA

Koncz Edit

Sikeres jubileumi első félévet zárt a Zoo Debrecen!

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek