Egyetem Tér
2022-08-15

Helyszínbejárás a frizbi-világbajnokság előtt

A Debreceni Egyetem rendezi jövőre az egyetemi frizbi-világbajnokságot. A sporteseményre készülve megtekintette a helyszínt a Nemzetközi Repülő Korong Szövetség (WFDF) főtitkára, valamint a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke.

Mint ismert, 2024-ben a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem – a debreceni és a miskoci önkormányzattal együttműködve – ad otthont az Európai Egyetemi Játékoknak (EUG). Ezt megelőzően a DE több nívós, külföldi sporteseményt rendez, ezek közül az egyik a frizbi-világbajnokság lesz 2023. július 5. és 8. között.

A frizbi-vb-hez kapcsolódóan a Debreceni Egyetem több nemzetközi sportvezetőt látott vendégül: itt járt Volker Bernardi, a Nemzetközi Repülő Korong Szövetség (WFDF) főtitkára, valamint Erdősi Zoltán, a Magyar Repülő Korong Szövetség elnöke. Megtekintették a világbajnokság leendő helyszínét, az egyetemi pályákat, az Oláh Gábor utcai sportlétesítményt, valamint azokat a kiszolgáló létesítményeket, amelyek a versenyzőket és kísérőiket várják majd.

A frizbi világbajnokság tapasztalatait az egyetem az EUG során is hasznosíthatja majd, ugyanis az ultimate frizbi már bemutató sportágként fog szerepelni az Európai Egyetemi Játékokon.

Szárazság

Keleti rangadón lépnek pályára az egyetemisták

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek