Egyetem Tér
2022-01-06

Megválasztják az év embereit

A Debreceni Egyetemhez kötődő jelöltekre is lehet szavazni a Dehir.hu hírportál idei Év embere választásán. A gazdaság és a kultúra területén, valamint az év sportolója kategóriában egyetemi vonatkozású jelöltek is vannak.

Összesen öt kategóriában voksolhatnak a hírportál olvasói, az eddig nyilvánosságra hozottak között mindegyikben vannak olyan jelöltek, akik valamilyen módon kötődnek a Debreceni Egyetemhez. 

Az év gazdasági szakembere kategóriában Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, az ITK Holding elnök-vezérigazgatója is szerepel. Kossa Györgyre ezen a linken keresztül lehet voksolni. 

Az év kulturális szereplője kategóriában is találhatunk egyetemi vonatkozású jelöltet. Itt Végh Veronikára, az elmúlt években hangos közönségsiker mellett működő oDEon egyetemi színház vezetőjére is leadhatják szavazataikat az egyetemi polgárok. 

Az év sportolója kategóriában három olyan tehetség van, aki a Debreceni Egyetemen tanul. Lehet szavazni Kozák Luca gátfutóra, a DE pénzügy-számvitel szakos hallgatójára, Vámos Petra kézilabdázóra, gyógytestnevelő-testnevelő szakos hallgatóra, valamint Senánszky Petra búvárúszóra, a Debreceni Egyetem sport- és rekreációszervezés szakos hallgatójára is. 

További két kategória, az év rendezvénye és az év sportklubja jelöltjeit még nem hozta nyilvánosságra a hírportál, de remények szerint ezekben is lesznek majd egyetemi vonatkozások. E két kategória a napokban érhető majd el a Dehir.hu felületén. 

Az év embere választás kategóriáinak jelöltjeire január 11-én, kedden 12 óráig lehet voksolni, ezt követően azonnal kihirdetik a győzteseket. A kategóriák legjobbjai közül a kilenctagú zsűri választja ki az Év emberét. 

A zsűrit Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, Barcsa Lajos alpolgármester, Kocsik-Marossy Virág, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezetője, Nagy Sándor, a Karát-Invest Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Puskás István, Debrecen kulturális területért felelős alpolgármestere, Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, Szentei Tamás, a debreceni Polgármesteri Hivatal kulturális osztályvezetője, Szénási Miklós, a Dehir.hu hírportál és a Debreceni Korzó magazin főszerkesztője, valamint Vida Gyula, a Médiacentrum Debrecen főszerkesztője alkotja. 

Tíz éve indította el Év embere választását a Dehir.hu hírportál. A voksoláson az olvasók azokra a jelöltekre adhatják le szavazatikat, akik az adott évben kiemelkedő eredményt értek el, teljesítményükkel hozzájárultak egy adott közösség, a város fejlődéséhez, gyarapodásához. A kategóriák változtak az évek során, de az állandóságot minden alkalommal a meghatározó teljesítmény jelentette. 
 

Orvosképzésben az élen

Januártól újabb 15 százalékos béremelés az egyetemeken

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek