Egyetem Tér
2023-05-15

Orvostudományi nyári tábor a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Egyetem Sántha Kálmán Szakkollégiuma ismét megrendezi nyári táborát a tudományok iránt érdeklődő középiskolásoknak. A diákok május 30-ig jelentkezhetnek az augusztusi ingyenes programra.

A tábort idén augusztus 21-e és 31-e között rendezik meg. A Sántha Kálmán Szakkollégium azoknak a jövő tanévben végzős diákoknak a jelentkezését várja, akik érdeklődnek a tudományok iránt, kiemelkedően teljesítenek biológia és kémia/fizika tantárgyakból, továbbá szeretnének az általános orvos, a fogorvos vagy a gyógyszerész szakok valamelyikén továbbtanulni.

A jelentkezéseket május 30-ig várják. A jelentkezők közül a szakkollégium vezetősége választja ki a résztvevőket, az eredményekről pedig e-mailben értesítik a diákokat június 15-ig. 

A szakkollégium nyári táborának célja, hogy a középiskolások bepillantást nyerhessenek a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi, Fogorvostudományi és Gyógyszerésztudományi Karainak működésébe, a különböző intézetekben folyó tudományos munkákba, melyekbe a tábor ideje alatt be is kapcsolódnak tutoruk vezetésével.

Az első két nap közös elméleti előadásokon, illetve izgalmas gyakorlatokon vesznek részt a diákok, ezután a különböző intézeteknél tutoruk segítségével kezdhetik el a munkát. Délutánonként és esténként különböző közösségi programokat, illetve gyakorlati jellegű szakmai programokat is szerveznek a szakkollégiumi hallgatók a diákoknak. A tábor a diákok összefoglaló előadásaiból álló minikonferenciával zárul.

A részvétel ingyenes. 
További információ: santhanyaritabor@gmail.com

Sajtóközpont - CzA

Denagyvilág Fesztivál először Szigetmonostoron

Mégis az élet az úr

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek