Egyetem Tér
2023-12-11

Varázslatos ünnepi díszben a Főépület és az Egyetem tér

A park tiszafái és a karácsonyfa mellett a Debreceni Egyetem Főépülete is ünnepi fénybe öltözött a hétvégén. Az adventi időszakban minden este attraktív díszkivilágítást kap az épület és a tér, amit akár webkamerán keresztül is meg lehet csodálni.

Húsz fényfüggöny, csaknem 1500 méter ledfüzér, 5400 fénypont díszíti a Debreceni Egyetem ikonikus Főépületét, aminek a felszerelése tíz órát vett igénybe az elmúlt napokban. A díszkivilágítás Advent második hétvégéjétől minden nap megcsodálható, alkonyattól egészen éjfélig, valamint reggel 6 és 8 óra között. Az egyetem ezzel is szeretné élhetőbbé tenni a Főépület előtti parkot, amely ezúton csatlakozott a város más, karácsonyi fényekkel díszített tereihez.

A lélegzetelállító látvány nem csak a debreceniek számára nyújt adventi élményt, a tér túloldalán álló Zeneművészeti Kar épületére szerelt webkamerán keresztül bárki bárhonnan megtekintheti. A kamera képe folyamatosan elérhető az egyetem honlapján, a www.unideb.hu-n és az időjárás-előrejelző weboldal, az idokep.hu oldalán is.

Sajtóközpont - TH

Dogu Express

Új orvosokat avattak

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek