Egyetem Tér
2022-02-09

Versenyképes tudás

Újabb eszközadománnyal támogatja a Debreceni Egyetemet az NI Hungary Kft. A 11 millió forintos adományból a Természettudományi és Technológiai Kar 7,4 millió forint, a Műszaki Kar pedig 4 millió forint értékben kapott számítástechnikai kellékeket.

Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese visszaemlékezett, hogy a vállalattal már 20 éve működnek együtt. Hangsúlyozta, hogy mindkét fél meggyőződése, hogy ahhoz, hogy a munkaerőpiacra megfelelő képzettségű hallgatók kerüljenek ki, arra van szükség, hogy együtt gondolkodjanak az ipari partnerrel, hiszen az egyetem nem feltétlenül tudja azt, hogy az iparnak milyen elvárásaik vannak, az ipar pedig nem rendelkezik az oktatás felépítésének tudásával.  A National Instrumentsel való együttműködésük alapvetően arról szól, hogy közösen jussanak el oda, hogy egy megfelelően felépített rendszerben a hallgató megkapja azokat a szükséges ismereteket, amivel a későbbiekben boldogulni fog az adott területen.

A mai napon egyrészt a Műszaki Kar Mechatronikai Tanszéke vehetett át adományokat az ipari vállalattól, melyek között számítástechnikai eszközök és szabványkönyvek voltak, másrészt a Természettudományi és Techonlógiai Kar Villamosmérnöki Tanszéke szervereket, informatikai eszközöket és szintén kézikönyveket kapott.

Hosszu Róbert, az NI Hungary Kft. ügyvezetője hozzátette, hogy az elmúlt évek együttműködése során több karon is kihelyezett tanszéket hoztak létre, a tavalyi év folyamán például a Műszaki Karon is létrejöhetett egy ilyen tanszék. Ezzel az a céljuk, hogy segítsék a mindennapi oktatást, nem csak az adományok révén, hanem saját maguk is olyan tudást adjanak át a hallgatóknak, amik a munkába lépésüktől kezdve felhasználhatóak.

A szabványkönyvek elektronikai szabványokat írnak le, melyeket ma egy mérnöknek ismernie kell, hiszen a gyártás során folyamatosan használják őket. A hardver eszközökkel pedig a mindennapok folyamán a diákok is találkozhatnak, ezzel az adománnyal a Debreceni Egyetem is fel tud építeni olyan hardver rendszereket melyeken keresztül hatékonyan tudják majd oktatni azt a technológiát, amit a National Instruments is használ, mondta el az ügyvezető.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek