Egyetem Tér
2023-02-27

Csupa DEAC-győzelem

Szép hétvégét zártak a Debreceni Egyetem csapatai, hiszen sikeresen vívták meg mérkőzéseiket.

Röplabda
Nehéz feladat előtt álltak a DEAC férfi röplabdázói, a bajnokesélyes és listavezető Pénzügyőrt fogadták az Extraliga felsőházi középszakaszának utolsó előtti fordulójában. Fodor Antal tanítványainak sikerült meglepniük a vendégeket, fergeteges játékkal 3:0-ra megnyerték a találkozót.

Futsal
Az NB I-es női bajnokság 18. fordulójában a TFSE otthonában vizitált Quirikó Vivien együttese. A mieink annak tudatában léphettek pályára, hogy győzelem esetén az első helyről kezdhetik majd a rájátszás küzdelmeit. Ez be is következett, a találkozón 2-0-s DEAC-siker született.

- Az első félidőben kisebb hibáktól eltekintve jól játszottunk, és nem úgy tűnt, hogy a második játékrészben gond lehet, de sikerült “bent ragadnunk” az öltözőben. A második félidőben a hazaiak domináltak, érthetetlen hibákat követtünk el, de szerencsére megúsztuk kapott gól nélkül. Az utolsó három mérkőzésünkön az alapszakasz-elsőség tudatában léphetünk pályára, de nem dőlhetünk hátra, cél, hogy megtartsuk a veretlenségünket. Másrészt ez jó lehetőség arra, hogy bátrabban merjünk gyakorolni különböző játékelemeket az elkövetkező meccseinken – értékelt Quirikó Vivien vezetőedző.

A DEAC férfi futsalosai pénteken ismét a Kecskemétet látták vendégül az NB I felsőházi rájátszásának 1. fordulójában. Elek Gergő együttesét nemrég éppen ők búcsúztatták a Magyar Kupától, de most összejött a visszavágás, 2-1-re győztek a fekete-fehérek a DESOK-ban.

Kézilabda
A férfi kézilabda NB I/B 19. fordulójában az Ajka vendégeként lépett pályára a DEAC szombat délután. Az egyetemisták négy hellyel előzték meg a találkozó előtt a 15. pozíciót elfoglaló házigazdákat, így mi más is lehetett volna a céljuk, mint két ponttal távozni ellenfelüktől. Ez sikerült is a 36-34-es debreceni győzelemnek köszönhetően.

Labdarúgás
A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata Arjun Vente góljával 1-0-s győzelmet aratott a DVTK II felett Miskolcon, az NB III keleti csoport 23. fordulójában, ezzel a DEAC feljött a harmadik helyre a tabellán.

Floorball
Amikor a második helyezett fogadja az elsőt a bajnokságban, az sportágtól függetlenül rangadónak számít, nem volt ez másként a férfi floorball OB I vasárnap délutáni összecsapása kapcsán sem. A vendégek 5 pont előnnyel vezették a tabellát a DEAC előtt, ez azonban kettőre csökkent, miután a mieink 3-1-re nyertek a Kecskeméti János Sportcsarnokban.

Fehér zaj

Debrecenben az ország agráros PhD-hallgatói

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek