Egyetem Tér
2022-12-12

Orvosokat avattak

Több mint 60 új orvosdoktort avattak a Debreceni Egyetemen szombaton. Az ünnepségen az Általános Orvostudományi Kar 23 magyar és 41 külföldi állampolgárságú végzős hallgatója tette le esküjét.

-    Amikor esküjük után doktorrá fogadjuk önöket, mint kollégáinkat, akkor legyen első gondolatuk a köszöneté. A köszöneté mindazoknak, akik elősegítették, hogy orvossá válhassanak – kezdte ünnepi beszédét Mátyus László, a DE Általános Orvostudományi Kar dékánja. 

A professzor köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a most végzettek orvosi diplomájukat Magyarország egyik legnagyobb és legrangosabb egyetemén, illetve orvoskarán szerezték, amely európai összehasonlításban is bizonyított.

-    A Debreceni Egyetemet mindig a stabilitás és a töretlen fejlődés jellemezte, mindig nyitottak voltunk az új eszmék iránt, ugyanakkor megőriztük orvosképzésünk értékeit, és készen állunk arra, hogy tovább fejlődjünk – tette hozzá a dékán.

Mátyus László kiemelte, hogy a most végzettek rendelkeznek azzal a modern ismeretanyaggal, amely lehetővé teszi, hogy megfeleljenek az orvosokkal szemben támasztott követelményeknek. A dékán ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az elvárásoknak való megfelelés folyamatos tanulást igényel. 

Esküjük elhangzása után avatták fel az új orvodoktorokat, az Általános Orvostudományi Kar 23 magyar és 41 külföldi állampolgárságú végzős hallgatóját.

-    Mi, a Debreceni Egyetem Rektorhelyettese és a Szenátus, tisztünkhöz kötött hatalmunknál fogva a mai nappal önöket tanulmányuk jutalmául orvosdoktorrá avatjuk, s felruházzuk mindazokkal a jogokkal és kiváltságokkal, melyek a törvény erejénél fogva az orvosdoktorokat megilletik – mondta Csernoch László rektorhelyettes.

Az ünnepségen a kar hét most végzett hallgatója vehetett át DETEP oklevelet a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában végzett munkája elismeréseként (Akpeji Omagu Anne, Awonaiya Omonika Eunice, Ehinmosan Ayoleyi Orowole, Idara-Umoren Enoabasi Omonigho, Igbinosa Dorothy Amanda Oduname, Jalil Maira, Nartey Naarki Yawa). 

A kar három oktatója a hallgatók szavazata alapján kiemelkedő oktatói tevékenysége elismeréseként ÁOK Év Oktatója kitüntetésben részesült. Csernoch László, az Élettani Intézet egyetemi tanára a II. évfolyam, Tóth Dezső, a Sebészeti Intézet egyetemi docense a VI. évfolyam magyar hallgatóinak, Garbóczy Szabolcs, a Pszichiátriai Tanszék tanársegéde pedig a VI. évfolyam angol program hallgatóinak javaslata alapján kapta meg az elismerést. 

Fernandes Reuben Ryan most felavatott orvosdoktor a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Elnökének és Alelnökének Elismerő Oklevelét vehette át az egyetemen végzett szakmai és közéleti tevékenységéért.  

Sajtóközpont - CzA

Második klipjét mutatja be a fiatal előadó

Végre itt az elmaradt Machine Gun Kelly koncert új dátuma!

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek