Egyetem Tér
2023-01-20

Friss diplomásait köszöntötte a jogi kar

Átvették oklevelüket a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar végzősei január 20-án, pénteken a Főépület Díszudvarán.

A jogász szak nappali és levelező tagozatán ezúttal 52-en feleltek meg a képesítési követelményeknek, az Európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzési szakon 3 jelölt tett sikeres záróvizsgát.

Az ünnepségen a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar (DE ÁJK) dékánja hangsúlyozta: a felsőoktatási szakképzéstől a doktori képzésig minden szinten folytatnak oktatást. A jogászképzés mellett meghatározó az igazságügyi igazgatási alapszak, a jogi asszisztens felsőoktatási szakképzés, valamint a külföldi hallgatókat is vonzó Európai és nemzetközi üzleti jog LLM-képzés. A továbbtanulás lehetőségét is biztosítják, a diplomaszerzés után speciális ismereteket kínál az ÁJK. A kar szakirányú továbbképzései nemcsak a jogászokat, hanem más szakmák képviselőit is vonzzák.

- A személyes, családi és baráti kapcsolatainkat ápoljuk, figyeljünk embertársainkra! Legyünk nyitottak és képesek arra, hogy segítő jobbot nyújtsunk a rászorulóknak! A tudással felvértezve mutassák meg, hogy a szakma a jog rendszerében a helyes úton való haladás mellett a jogvédelemben is élen jár – hívta fel a végzősök figyelmét Szikora Veronika dékán a diplomaosztón.

Árva Zsuzsanna, az Állam- és Jogtudományi Kar oktatási dékánhelyettese bejelentette: a 2022/2023-as tanév téli záróvizsga-időszakában a jogász szak nappali és levelező tagozatán 52 jelölt tett sikeres záróvizsgát. Európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzési szak nappali és levelező tagozatán hárman fejezték be tanulmányaikat. HR szakjogász szakirányú továbbképzési szak és HR tanácsadó szakirányú továbbképzési szak keretében 16 hallgató teljesítette az előírt követelményeket.

Az ünnepségen a friss diplomások fogadalmat tettek, mielőtt átvették oklevelüket. Az újonnan avatottak nevében Gábor Fruzsina mondott köszönetet.

Kiemelkedő tanulmányi és szakmai eredménye elismeréseként a DE ÁJK-n idén 4 hallgató - Bereczki Roxána, Szűcs Tamara Dóra, Pella Sebestyén Márk és Hadházi Edit - részesült Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban, az ezt igazoló okleveleiket az ünnepségen vették át.

A Hallgatói Önkormányzat Elnökségének elismerő oklevelét pedig Bereczky Bence, Bodnár Vivien és Kacska Roland Sándor érdemelte ki.


Sajtóközpont – OCs

Juhász Norbi

Új képzés a debreceni agrárkaron

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek