Egyetem Tér
2022-05-31

Megjelent az új Egészségközpont Magazin

Hogyan adnak új arcot a deformitással élőknek az arc- és állcsontsebészek, mitől családbarát a szülészeti- és az újszülöttellátás – erről is olvashatnak a Klinikai Központ kiadványának legfrissebb számában. Az Egészségközpont Magazinban bemutatják a 100 éves sebészeti és neurológiai ellátást, illetve az új Reumatológiai Klinika és Gasztroenterológiai Klinika tevékenységét is. A lap 7000 példányban jelenik meg, és digitálisan is elérhető.

Robotsebészetet vezethetnek be a 100 éves Sebészeti Klinikán, amely az ország egyik legnagyobb és legszélesebb tevékenységi körrel rendelkező sebészeti intézménye. A klinika világszínvonalú eszközparkja a robotsebészet tervezett elindításával lesz majd teljes – olvasható a legújabb kiadványban. A magazin bemutatja az ugyancsak 100 éves Neurológiai Klinikát is, kiemelve, hogy az intézményben világszínvonalú az akut stroke-betegek sürgősségi ellátása.

A lapból a 2021-ben alapított Gasztroenterológiai Klinika és a Reumatológiai Klinika, illetve az ötéves Sürgősségi Klinika tevékenységét is megismerhetik az olvasók.

A magazin részletesen foglalkozik azzal is, hogy háromdimenziós virtuális modellek és nyomtatók alkalmazásával hozzák helyre az állcsontfejlődési rendellenességeket a Klinikai Központ Arc-, Állcsont és Szájsebészeti Klinikáján. A hazánkban ritkaságnak számító műtét mellett speciális mikrosebészeti eljárásokkal adnak új arcot és életminőséget a baleset, vagy daganat miatt arcdeformitással élő betegeknek.  

Az Onkoradiológia Klinika ma az egyik legkorszerűbb ellátást nyújtja a régió daganatos betegeinek. A 21. század innovatív fejlesztései közül hamarosan egy mesterséges intelligencia alapú kontúrozó rendszer növeli a sugárterápiás beavatkozások precizitását, és csökkenti azok előkészítési idejét. A részletekről Kovács Árpád klinikaigazgató számol be a kiadványban.

Az Egészségközpont Magazinból megtudhatják, hogy új ellátási egység és „mátrix” rendszer teszi eredményesebbé a gyermekek rehabilitációját és azt is, hogy milyen családközpontú fejlesztések voltak a Nagyerdei Campuson. Megismerhetik a Klinikai Központ részlegvezetőit és szakmai koordinátorait is, akik nemrég vették át kinevezésüket.

A rövid hírekben a szuperkórház tervezett építéséről, a pajzsmirigysebészetben alkalmazott új módszerről, valamint a Kenézy Gyula Campuson történt végtagsebészeti fejlesztésről is olvashatnak.

A tavaszi-nyári számban is tájékozódhatnak a Klinikai Központ szolgáltatásairól, megtalálják a legfontosabb elérhetőségeket, telefonszámokat, email címeket, weboldalakat, és térkép is segíti az eligazodást a két campuson.

A 7000 példányban megjelenő ingyenes kiadvány a Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységében és klinikáján hozzáférhető. Emellett digitális formában is olvasható, illetve letölthető

Előkelő helyen végeztek dartsosaink az országos megmérettetésen

Molnár Dávid az új csapatkapitány

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek