Egyetem Tér
2022-04-25

ZK-sikerek a karvezetők versenyén

Kiemelkedően teljesített a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának két hallgatója az Országos Vándor-Révész Karvezető Versenyen. Egyikük első helyezett lett, a másik tehetség pedig a zsűri különdíját vehette át.

Első alkalommal rendezték meg Budapesten az Országos Vándor-Révész Karvezető Versenyt, melyen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának tehetségei is maradandót alkottak. 

A megmérettetés hazai viszonylatban hiánypótlónak számít, hiszen a középiskolás és a felsőfokú képzésben legfeljebb két éve résztvevő korosztály számára eddig nem létezett ehhez hasonló verseny.

Szikszai Patrik és Orosz Katalin, a Zeneművészeti Kar Szolfézs-Zeneelmélet, Karvezetés Tanszékének hallgatói a legjobbak között végeztek: Szikszai Patrik megnyerte a versenyt, valamint az együttes tagjainak szavazatai alapján a versenykórus különdíját is neki ítélték oda. 

Orosz Katalin a zsűri egyik különdíját vehette át inspiráló próbamunkájának köszönhetően. 

Szikszai Patrikot Kabdebó Sándor egyetemi docens, Orosz Katalint Végh Mónika, a Zeneművészeti Kar Szolfézs- Zeneelmélet Karvezetés Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense készítette fel a megmérettetésre.

A szakmai zsűri az értékelés során egyebek mellett azt figyelte, hogy egy adott műhöz mennyire kapcsolódnak a nem megszokott zenei elképzelések, a megvalósítást segítő egyedi instrukciók, valamint meghatározó volt a versenyző teljesítményében tapasztalt látványos fejlődés is. 

A verseny a Nemzeti Tehetség Program keretein belül valósult meg a Nemzeti Tehetség Alap támogatásával. 

Sajtóiroda - BZ

Szakács Gergő újabb darabot mutat meg az evolúciójából

A földrajz ifjú tudósai versenyeztek

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek