Egyetem Tér
2022-04-05

Rácz Zsolt: Szeretném átélni a négyes döntő hangulatát

A futsalos úgy kalkulál, hogy a Debreceni Egyetem alakulatának továbbjutása nüansznyi dolgokon múlhat.

A DEAC férfi futsalosai hétfő este nagyon fontos meccsen győzték le az Újpestet 1-0-ra az NB I felsőházában, ezzel reális esélyük maradt a bronzcsatára. Elek Gergő legénysége szerdán ismét a lila-fehérekkel csap össze, ezúttal a Magyar Kupában. A negyeddöntős párharc első felvonását a fővárosi csapat otthonában rendezik meg. A IV. kerületiek a Gyöngyös és a Nyíregyháza búcsúztatásával jutottak el a negyeddöntőbe. Harnisch Ákosék mindkét alkalommal gólparádét rendeztek, a gyöngyösieket 18-2-re, míg a nyíregyháziakat 10-4-re ütötték ki. Együttesünk útja jóval rögösebb volt, hiszen a Nyírséget ugyan 14-0-ra verte, ám a Berettyóújfalut gigászi csatában, büntetők után tudta két vállra fektetni.

– Tegnap az újpestiek a hiányzóik ellenére nagyot küzdöttek, ezért dicséretet érdemelnek. Kicsit tartottam attól, hogy a sok kihagyott helyzet megbosszulja magát, de szerencsére nem ez történt.

 

Örülök a győzelemnek, az meg, hogy az én gólommal nyertünk, csak hab a tortán. Ezt megelőzően elég régen köszöntem be, így jót tett a lelkemnek a találat.

 

Ha minden igaz, pályafutásom során először játszottam egygólos mérkőzésen. Sokat kivett belőlem a találkozó, így a mai edzésen fontos feladatnak ígérkezik a regeneráció. Abban biztos vagyok, hogy szerdán jóval nehezebb dolgunk lesz. Úgy tudom, ellenfelünk mestere ezúttal több kulcsemberére is számíthat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az Újpest pályáján még a legerősebb együttesek is megizzadanak. Nyilván egy sikerrel nagy lépést tennénk a négyes döntő felé, bár meggyőződésem, hogy egy kiélezett párharc vár ránk, amelyet apróságok fognak eldönteni. Sosem szerepeltem még a final fourban, át szeretném élni az atmoszféráját. Óriási sikernek tartanám, ha a bajnokságban és a kupában is megküzdhetnénk az éremért – nyilatkozta Rácz Zsolt.

Ebben a szezonban eddig két bajnokit játszottunk az Újpest otthonában, mindkét alkalommal döntetlennel zárult az ütközet. Az szintén növelheti a reményeinket, hogy a jelek szerint teljes kerettel állhatunk ki, vezetőedzőnk Szabó Ábelre is számíthat, hiszen az eltiltása csak a pontvadászatban érvényes.

A visszavágót április 20-án fogják megrendezni a DESOK-ban.

Magyar Kupa-negyeddöntő 1. mérkőzés
Újpest FC-220 Volt-DEAC
2022. 04. 06. (szerda) 20:45, UTE Labdarúgó Akadémia

 

 

Fotó: Derencsényi István

Középpontban a megye néprajzi értékei

Költészet

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek