Egyetem Tér
2021-10-21

A legjobbak között a DE gyakorlója

Megőrizte előző évi ötödik pozícióját a felsőoktatási intézmények gyakorlóiskoláinak rangsorában a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája. Az ország legjobb száz középiskolájának listáján a 38. lett a DE gyakorlója.

A HVG Középiskola – 2022 című kiadványának szerkesztői a rangsor összeállításakor a nappali tagozatos tizedik évfolyamos diákok körében 2020-ban matematikából és szövegértésből elvégzett kompetenciamérések eredményeit, a nappali tagozatosok érettségi eredményeit matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, történelemből és idegen nyelvből, valamint a felsőoktatási felvételin egyetemre-főiskolára bejutott diákok átlagpontszámát vették figyelembe.

A tavalyi eredményekhez képest az ország legjobb középiskoláinak 2021-es összesített listáján a 38. helyen végzett a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, a gyakorlóiskolák rangsorában – az előző évhez hasonlóan – most is az ötödik pozíciót foglalja el. 

 A Debreceni Egyetem büszke azokra a diákokra, akik a lehető legmagasabb szinten végzik tanulmányaikat az intézmény gyakorlóiskoláiban. A mostani eredmény is jól mutatja, hogy a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában országos szinten is magas színvonalú szakmai munka zajlik, a felsőoktatási intézmények gyakorlói közül továbbra is a legjobbak között vagyunk. A diákokat a felsőoktatás számára képzik az iskolában, és ezek a fiatalok a továbbtanulás során tudásuk legjavát adva megállják a helyüket országos viszonylatban is - fogalmazott Pósánné Rácz Annamária, a Debreceni Egyetem oktatási igazgatója.

Denichné Hajdu Mónika Tímea, a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája intézményvezetője szerint az iskola ezúttal is megmutatta erősségeit és továbbra is az ország egyik legszínvonalasabb képzését kínáló oktatási intézményének számít.

 Nagy elégedettséggel tölt el bennünket az, hogy a legjobbak között vagyunk és nagyon fontos tényező, hogy megőriztük a tavalyi ötödik helyünket a gyakorlóiskolák között. Eredményünk országos szinten is – összevetve a városi iskolákéval –, igen jónak tekinthető. Kiemelkedőek a történelmi érettségin elért eredményeink, amelyek az elmúlt két évben lezajlott online tanulmányi időszak sikerességét is megmutatták. Diákjaink tanulás iránti elkötelezettsége példaértékű, a hozzáadott értékekkel egyenes arányban kiváló tanulmányi eredményeket érnek el. Természetesen mindig van hova fejlődni, van miben javulni, ezek lehetőségét tanulmányozni fogjuk annak érdekében, hogy az iskola a diákélet sokszínűségét megőrizve még sikeresebb lehessen – fogalmazott az intézményvezető.

A Kossuth Gyakorló oktatási és a diákélettel kapcsolatos kínálata iránt érdeklődő általános iskolások és szüleik november 3-án és 4-én, az iskola nyílt napján személyesen is megismerkedhetnek az intézmény programjával, tanáraival, egyedülálló környezetben elhelyezkedő épületével.

Palkovics: a magyar gazdaság visszatért a vírusválság előtti pályára

Kormányinfó: A koronavírus elleni védekezésben a legfontosabb az oltás

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek