Debrecen
2024-04-09

Elhunyt Csire Zsuzsi

A fiatal szívbeteg lányért egy ország fogott össze, a vágyai teljesítésében a DEAC is segített.

Fájdalmas hírről kell beszámolnunk, ugyanis életének 21. évében elhunyt Csire Zsuzsi. A fiatal lány akkor került a köztudatba, amikor nyilvánosságra hozott egy bakancslistát, mivel a második szívátültetése után újra a kilökődés jelei mutatkoztak, és a családdal közölték, Zsuzsi már nem kaphat újabb szívet.

A listát látva a DEAC azonnal intézkedett, hiszen több vágyát is teljesíteni tudtuk. Többek között lovas fotózáson vehetett részt az egyetemi klub versenylovaival – Zsuzsi utána azt mondta, még soha nem készültek róla ilyen szép képek –, majd elhívtuk egy M4 Sport által közvetített jégkorongmérkőzésre, és így ország-világ előtt ő végezhette el a korongbedobást a csapattól kapott DEAC-mezben. Nagy vágya volt még a vívás kipróbálása, mi pedig ezt is teljesítettük, együtt forgathatta a kardot a kétszeres világbajnok Battai Sugárral és a többszörös paralimpiai érmes Osváth Richárddal, amiért Zsuzsi szintén nagyon hálás volt.

A későbbiekben egyre többen figyeltek fel a fiatal lányra, ennek köszönhetően számos vágya teljesülhetett.

A DEAC-család és a Debreceni Egyetem minden tagja őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családnak. Mindenkinek nagyon fog hiányozni.

Hétfői beavatkozások

Tárlatvezetés és kulisszajárás a Város Napján a Vojtinában

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek