Debrecen
2022-09-08

Leopárdnászra készül a Debreceni Állatkert

A Debreceni Állatkert régóta várt és jelentős gyűjteményi gyarapodásról adhat hírt a kínai őszközépünnephez kapcsolódóan, miután az észak-kínai leopárdok Európai Fajmegőrzési Tenyészprogramjának következő lépcsőjeként augusztus 31-én egy szépséges fiatal nőstényt fogadtak a franciaországi Thoiry állatkertjéből.

A Jilin névre hallgató két és fél éves jövevény érkezése után alig néhány órával már új kifutójával ismerkedett és a holdünnep napjától, azaz most szombattól már a látogatók is találkozhatnak vele. A remények szerint ő és az intézményben 2020 júliusa óta élő hím, Coolio elfogadja egymást párnak, és fokozatos összeszoktatásukat követően ők is sikeres szaporulattal segítik majd e ritka és fenyegetett leopárdfaj fennmaradását. 

 

Az ország első vidéki állatkertje 2004 óta szolgál az észak-kínai leopárdok egyik mentsváraként, néhai tenyészpárja Szépfiú és Tschunja akik hazánkban máig egyedülállóként szaporodtak sikeresen, összesen négy ízben járult hozzá az európai állatkerti állomány gyarapodásához. Érdekesség, hogy Cooilo apja nem más, mint az első debreceni születésű észak-kínai leopárd, aki a dániai Ree Park Safariban alapított családot. 

Megyei csapataink pontokért szállnak harcba

Az erdőgazdaságoknál is lehet tűzifát vásárolni jövő héttől

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek