Debrecen
2024-03-29

Idén is pályázhatnak debreceni civil szervezetek támogatásra

Minden segítséget megad Debrecen önkormányzata a Civil-, az Ifjúsági-, a Kulturális- és a Sportalap támogatási összegeire pályázni kívánó szervezeteknek, hogy megkapják a működésükhez, terveikhez szükséges segítséget. A részletekről Széles Diána és Puskás István, a város alpolgármesterei számoltak be 2024. március 28-án a Debreceni Hajdú Táncegyüttes székházában.

A város számára nagyon fontosak a debreceni civil szervezetek, ezért minden segítséget szeretnénk nekik megadni a támogatási rendszeren keresztül – kezdte tájékoztatóját Széles Diána. Az alpolgármester bejelentette, hogy az önkormányzat idén is meghirdeti négy különböző pályázatát elsősorban közösségi tevékenységet végző szervezetek számára. 

Debrecenben több mint 1600 civil szervezet működik, akik a város sokszínűségét adják, hiszen nagyon szerteágazó tevékenységi körrel bírnak. Ezért fontos, hogy a város támogatja a civil szervezeteket a saját lehetőségeihez mérten akár anyagilag, akár városi ingatlanok ingyenes hasznosításával. 

A pályázatokat az életszerűséghez, az igényekhez igazítják, ezért benyújtható a kérelem működésre, programszervezésre, munkabérekre illetve kis értékű eszközök beszerzésére is érdemes pályázni.

„A jelentkezéseket idén is egy egyszerű felületen, a civilpalyazat.debrecen.hu oldalon lehet majd benyújtani, s csak a pályázatok elbírálását követően, sikeres pályázat esetén kell a szükséges dokumentumokat csatolni” – mondta Széles Diána, aki hozzátette pályázni csak debreceni székhelyű civil szervezeteknek van lehetősége.

A pályázatok beadási határideje: 2024. április 22. 16 óra

Puskás István alpolgármester úgy fogalmazott: fontos, hogy a város tudjon segíteni a civil szervezeteknek, de az is külön kiemelendő, hogy lássák milyen civil szerveződések, milyen közösségek alakulnak, hiszen ez az intézményrendszer nagyon dinamikusan változik, és valóban az életre, a társadalomra gyorsan reagáló szegmense.

A kultúráért felelős alpolgármester a 2023-as év tapasztalatait ismertetve elmondta, hogy 90 pályázat nyert támogatást, és arra biztatta a civil szervezeteket, hogy idén is minél többen adjanak be kérelmet.

Házigazdaként Tiszai Zsuzsa a Debreceni Hajdú Táncegyüttes együttesvezetője kiemelte: a civil szervezetek munkája rendkívül fontos, hiszen értékteremtést végeznek a város életében, ki-ki a maga területén, ezért nagy segítség mindenki számára ez a pályázati lehetőség. Nagy örömmel veszik ők is a támogatást, hiszen közel egy évvel ezelőtt került a város birtokába a táncegyüttes székhelye, amit azt követően a város ingyenes használatra bocsátott számukra. Ez abból a szempontból volt fontos, mert így megnyíltak előttük egyéb pályázati lehetőségek is, amit támogat a város, hiszen előtte a tulajdonosok nem végeztek semmiféle fejlesztést az évtizedek óta használt helyükön. 

A rájátszás a tét

Húsvéti programokkal várják a családokat a nemzeti parkok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek