Debrecen
2021-06-03

Az Irodalom Éjszakája Debrecenben

Harmadik alkalommal rendezik meg Debrecenben az Irodalom Éjszakáját június 10-12 között. Az idei év témája: a VÉSZKIJÁRAT. Az irodalmi eseményen 24 ország 25 írójának 25 művéből olvasnak fel majd részleteket a belvárosban, a Csokonai Színház művészei.

A részletek felolvasására mindhárom napon 19.00 és 21.30 között kerül sor. A belvárosban kilenc különböző, nem feltétlenül irodalomhoz köthető helyszínen tartják majd a  művek olvasását, így a B24 Galéria, a Régi Városháza és a DEMKI Belvárosi Alkotóműlhely udvarán, a Gambrinus közben, a Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézó teraszán, a Kálvin téren, a Sesztina udvarban valamint a Déri téren az Üvegpiramisnál találkozhatunk a Csokonai Színház művészeivel.

Minden helyszínen egy-egy szerző művének egy részlete hangzik majd el félóránként. A felolvasások párhuzamosan fognak zajlani. Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt, így az Irodalom Éjszakája különlegességeként mindenki maga állíthatja össze a saját irodalmi barangolásának útvonalát. A szervezők ehhez nyomatott térképpel illetve online programfüzettel is készülnek. 

A felolvasásokon a részvétel ingyenes, és semmiféle előzetes regisztrációt nem igényel. Eső esetén a zárt térben kijelölt helyszíneken a felolvasások csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak.

Az eseményről további részleteket itt olvashatnak. 

Kuleshov három felnőtt szezon után sem változtat

Fókuszban az egészség

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek