Debrecen
2024-02-27

Befejeződtek a járdaépítési munkálatok a Dobogó utcán

Nagy jelentőségű fejlesztés fejeződött be az elmúlt napokban Tégláskert városrészben, hiszen elkészült a Dobogó utcai járda. A részletekről 2024. február 27-én sajtótájékoztató keretében számolt be Papp László polgármester és Piros Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője.

Papp László polgármester szerint a fejlesztésnek óriási jelentősége van a Tégláskert lakói számára, hiszen a néhány évvel ezelőtt elkészült repülőtéri bekötőút – a Mandolás utca – mentén nem készült járda, illetve bekötőút. A lakosság igénye viszont a biztonságos közlekedés elősegítése miatt az volt, hogy a közelben lévő nagyáruház és a tégláskerti utcák összekötése egy járdaszakasszal megoldott legyen. Erre az Önkormányzat biztosított is forrást, így a tavalyi évben megkezdődött a mintegy 850 méteres járdaszakasz építése a területen. 

Hozzátette, a fejlesztés két részből áll, hiszen nagyjából 630 méteres szakaszt az Önkormányzat építtetett meg 42 millió forint saját forrásból, a fennmaradó részt pedig magánberuházásban épített meg egy olyan fejlesztő, aki az áruházhoz közel egy lakópark fejlesztést fog elindítani a közeljövőben.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a városvezetés tervei szerint a déli városrészen nagyjából 30 hektárnyi területen zajlik majd ingatlanfejlesztés a következő években, ezáltal egy jelentős és dinamikus fejlődés jellemzi majd a környéket. 

A jövőbeli útfejlesztési tervekről elmondta, hogy a Kanális utca befejezésével a Tégláskert lakóinak több kicsatlakozási lehetősége lesz a nagyobb forgalmú utakhoz. Ez a Mikepércsi út forgalmának tehermentesítését is szolgálja.

Papp László hozzátette, hogy a fejlesztés során új buszmegállókat is kialakítottak, amely az Airport 1 és Airport 2-es, valamint – reagálva a lakossági kérésekre – a 14 és 14Y jelzésű buszok megállója is lesz. Aláhúzta, hogy ez a fejlesztés is bizonyítja, hogy a városvezetés számára a lakosság igényei a legfontosabbak, hiszen a költségvetés adta lehetőségekből igyekeznek olyan szakaszok beruházására is forrást biztosítani, amelyek a lakosság számára kiemelt jelentőséggel bírnak. Így jöhetett létre itt egyszerre az útfejlesztés mellett a járdafejlesztés és a közösségi közlekedés fejlesztése is.

A városban zajló útfejlesztésekről Papp László elmondta, hogy a kedvező időjárásnak köszönhetően 2024. február 21-én elindultak a munkagépek a városban, így több helyszínen zajlik nagyfelületű aszfaltozás.

Piros Zoltán önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy a város rekord költségvetésében jól látható, hogy a fejlesztések a lakosság igényeire reflektálnak. Számos jelzés érkezett hozzá korábban, hogy a Tégláskert és az Epreskert közötti közlekedési nehézségeket szükséges megoldani. A most elkészült járdaszakasz és a hozzátartozó fejlesztések biztonságos kapcsolódási pontot hoztak létre minden korosztály számára. Ennek egyik példája, hogy a hamarosan átadásra kerülő Epreskerti Tornacsarnok közösségi funkciót is ellátó intézményként szintén összeköttetést biztosít a Tégláskertben élők számára is.

Piros Zoltán végezetül összegezte, hogy az elmúlt időszakban milyen fejlesztések valósultak meg körzetében: a Tégláskert utca, a Csermely és Patak utca aszfaltozása mellett átadták az orvosi rendelőt, valamint a Basahalom utca kivitelezése is az utolsó fázisához érkezett.

 

Két játékosunk is bekerült az U19-es válogatottba

Újabb értékes leletre bukkantak a Déri Múzeum régészei

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek