Debrecen
2022-11-28

Meggyújtották az idei első adventi gyertyát Debrecen főterén

A város polgármestere és három egyház képviselőinek részvételével meggyújtották az első adventi gyertyát a Kossuth téren 2022. november 27- én. Vasárnap délután kigyúltak a városi díszkivilágítás fényei is.

„Az elmúlt 3 év küzdelmei igazán próbára tettek bennünket, próbára teszik emberi, társadalmi kapcsolatainkat, türelmünket, hitünket. Az elmúlt években megtapasztalt kihívásokkal évtizedek óta nem találkoztunk, és sokan teszik fel a kérdést, hogy mikor ér már véget ez a nehéz időszak.”  -fogalmazott ünnepi beszédében Papp László polgármester advent első vasárnapján.

A városvezető hozzátette: „reménykedünk és várakozunk arra, hogy a nehézségeket magunk mögött tudjuk hagyni. A remény és a várakozás a mindennapi életünkben a következő hetekben összekapcsolódik az adventi várakozás és remény felemelő, ünnepre készülő érzésével.” Papp László gondolatait követően felgyúltak a belváros ünnepi díszfényei.
Az első adventi gyertya meggyújtását a hagyományokhoz hűen a görögkatolikus, a római katolikus és a református egyház képviselőivel közösen gyújtotta meg Debrecen polgármestere. Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Palánki Ferenc megyéspüspöke, valamint Püski Lajos lelkészi főjegyző osztotta meg adventi üzeneteit az ünneplőkkel.

Katar 2022: Lipcsei László szerint hétfőn a Portugália-Uruguay lesz a nap meccse

Négynapos bankszünnapot tart az Erste Bank

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek