Debrecen
2024-01-04

Új év, új csuklós autóbuszok

Új szakaszához érkezett a DKV Zrt. 2024. év végéig tartó flottacsere programja. A szóló autóbusz park megújulása után, most a csuklós járműpark cseréje folytatódik. A 10 darab Mercedes-Benz Conecto G típusú autóbuszt 2024. január 04-én adta át az Inter-Tan-ker Zrt. a DKV Zrt.-nek.

A flottacsere 2022. január 03-án kezdődött 30 db szóló alacsonybelépésű Mercedes-Benz Reform és 4 db alacsonypadlós, csuklós Mercedes-Benz Conecto típusú jármű forgalomba állításával. Az elmúlt másfél évben a fentieket további 6 db csuklós Conecto, valamint 39 db szóló Conecto típusú autóbusz követte, melyek mind teljesen alacsonypadlós kivitelűek. Ezen túlmenően 2022 augusztusában bővült a flotta 12 db Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusszal is.

A járműpark utoljára 2023 őszén frissült. A 2023. szeptember 22-én átadott 10 új alacsonypadlós jármű érkezésével lezárult a szóló autóbuszok cseréje. A 2024-es évben pedig a csuklós autóbuszflotta újul meg teljesen. A most érkező új Mercedes-Benz Conecto G autóbuszok 10 darab Volvo Alfa Cívis 18-as csuklós autóbuszt váltanak fel.

Az EURO6-os dízelmotorral hajtott, négyajtós, 18 méteres buszok klimatizáltak, Free WiFi-vel és külső-belső akusztikus utastájékoztató rendszerrel felszereltek. Tágas belső térrel, 114 álló, 39 ülőhellyel és 1 mozgáskorlátozott hellyel rendelkeznek. Az új járművek üzembehelyezését követően a Volvo csuklós autóbuszokat fokozatosan kivezetik a közösségi közlekedésből, ezzel még tovább csökkentve a károsanyag kibocsátás városunkban. Az idei évben további 30 db csuklós Mercedes-Benz Conecto típusú autóbusz áll majd forgalomba, ezzel 2024 év végére a helyi autóbuszközlekedést kizárólag egységes gyártmányú járművekből álló flotta képviseli majd.

A jegy- és bérletárak a 2024-es évben nem emelkedtek. A bérleteket, elektronikusan, kényelmesen, gyorsan és kedvezőbb áron a dkvejegy.hu
oldalon lehetséges megvásárolni.

fotó:facebook.com/dkvdebrecen

Polgármesteri évértékelő

A hideg idő menti meg a vízben álló vetést a nagyobb kártól

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek